Print this page
2015 október 04, vasárnap

Öt éve történt az eddigi legtragikusabb magyar ipari katasztrófa

Szerző:

Magyarország eddigi legnagyobb, ökológiai következményekkel járó ipari katasztrófája történt öt éve, 2010. október 4-én, amikor átszakadt a Mal Zrt. Ajka melletti X-es tározója és több mint egymillió köbméter vörösiszap és erősen lúgos víz elegye öntötte el Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt. A katasztrófa következtében tíz ember vesztette életét, csaknem háromszázan szorultak egészségügyi ellátásra, százhúsz ember került kórházba. A károsultak száma meghaladja a hétszázat, 358 ház vált lakhatatlanná....

Napra pontosan ma öt éve, 2010. október 4-én szakadt át az ajkai vörösiszap-tároló gátja, ami után egymillió köbméternél is több szennyezőanyag zúdult a közelben fekvő Devecserre, Kolontárra és Somlóvásárhelyre. A környezeti katasztrófa tíz életet követelt, mintegy százötvenen sérültek meg.

Kolontár-5 évvel a tragédia után

Videó

Emlékezzünk

Emlékezzünk!

Ezek a cikkek jelentek meg honlapunkon 5 évvel ezelőtt

Kolontár – Ajka, legújabb hírek 2010. Október 08., Péntek 19:16

Akkor most előre jelzünk megint: A küszüböknél leülepedő, a folyókba jutó iszap megkapja a folyókra jellemző 7 körüli pH környezetet, mindjárt megemelkedik a méregszint. Vigyázzon mindenki, mert Budapesten a kutakba kb. egy hét a víz beáramlása. A szennyezés tartósságát most nem lehet előre jelezni. Olvasd el a Megjegyzésem ehhez a tudós-ponthoz!
 

A vörösiszap-szennyezés hatásai

Biológiai szempontból méregnek tekinthetünk minden olyan anyagot, amely élő szervezettel érintkezve abban károsodást, betegséget vagy halált okoz – általában kémiai reakció útján vagy más molekuláris szintű tevékenységgel – ha belőle kellő mennyiség jut be az élőlénybe. Tehát: Mérgező a vörösiszap. Nemcsak veszélyes, mérgező is!

A vörös szenny gátszakadása.  Napok óta ez foglalkoztatja az érző emberek többségét az országban.  Kategória: Bene Gábor Bővebben...  2010. Október 06., Szerda 09:06

Ajka, vörösiszap tároló gátszakadása 2010. október 4. Közérdekű vélemény és kérdések A felelősségről:     1. Mindazok felelősek, akik az ilyen típusú tározókat engedélyezték, tervezési irányelveket, szabványokat elfogadták. Egy olajtároló fémtartály körül olyan kör-földgátat kell létesíteni, amely befogadja a tartály, tartályok teljes tartalmát katasztrófa esetén. /Ez egy un. fejlődő ország, Argentina szabványa. / Ennél a tömény lúg és egyéb veszélyes anyag esetén, miért nincs ez a másodlagos védelem? Ez mindent megfogott volna. L. Vésztározók skicce!
2010. Október 06., Szerda 02:00
2010-10-04. déli órákban égszakadás-földindulás, mindent elsöprő viharral jött az ajkai MAL, (spanyolul rossz) 10 sz. tárolójából a vörös lavina. Az égszakadás földindulás a mesében, a valóságban az elhanyagolt, túlterhelt gát szakadt át, és közel egy millió m3 tömény lúggal tartósított veszélyes iszap öntötte el Kolontárt, Devecsert és a Marcalt. Azóta kenik a felelősséget, mint a maszatoló gyerek a bölcsőzsírt, amikor nem figyel rá senki.
Bővebben...
 Az öt évvel ezelőtt történt vörösiszap-katasztrófát felidéző dokumentumfilmet láthat a közönség vasárnap délután a Duna Televízióban.

Kakuk L. Tamás, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Közéleti és Dokumentum Főszerkesztőség vezető szerkesztője az MTI-nek elmondta: A vörös ár - A vörösiszap-katasztrófa 5. évfordulója című filmmel azt szeretnék láttatni, hogyan fogott össze a katasztrófában az érintett közösség, a társadalom, a hivatásos vonal - katasztrófavédelem, mentők, tűzoltók, honvédek - és a civilek. "Összefogás és önfeláldozás jelenik meg" - hangsúlyozta.

Emlékeztetett arra, hogy 2010-ben Magyarország legnagyobb ipari katasztrófája zajlott le. Október 4-én mintegy 700 ezer köbméter tömény nátronlúggal kevert vörösiszap árasztotta el az Ajka és Devecser között lévő Kolontár települést, mert a közeli timföldgyár vörösiszap-tározójának átszakadt az egyik tározója. A víz rendkívül erős, 13,5 pH értékű lúgot mosott ki. Az áradás végül három települést - Devecser, Kolontár, Somlóvásárhely - öntött el.

Kakuk L. Tamás kiemelte: a dokumentumfilm megközelítése azért is különleges, mert "visszaemlékezős" interjúk születtek. "Látszik, ahogy visszatérnek az emlékek, az embereknek eszükbe jutnak a dolgok" - fogalmazott, hozzátéve: az áldozatok a mai napig elzárkózók és nehezen nyílnak meg, mivel felépítettek magukban egy gátat és egymásnak sem beszélnek a tragédiáról.

A szerkesztő tájékoztatása szerint a film keretét annak a fiatalembernek a története adja, aki autójával indult menteni Kolontár vörösiszappal elöntött részére. A Torna-patak hídján kellett volna átkelnie, de nem láthatta, hogy a vörösiszap kimosta a híd előtti medret, így belezuhant, az ár elsodorta és csak órákkal később találták meg. Barátai a kabátjáról ismerték föl, a dokumentumfilmben ők is beszélnek a tragédiáról.

A filmben megszólal és elmondja megrázó történetét a 70 fölötti Olga néni is, aki a katasztrófa idején három órát kapaszkodott a kerítésbe a mellmagasságig érő vörösiszapban. A mentést irányító polgármester arra emlékezik, hogy tömegével jelentkeztek és jöttek az ország minden részéről segíteni, lapátolni a hétköznapi hősök. A mentősök irányítója azt idézi fel, amikor a szabadnapos munkatársak értesültek a történtekről, azonnal jelentkeztek szolgálatra.

A film kicsengése pozitív, hiszen szó esik az újjáépítésről és az újrakezdésről is - fogalmazott a szerkesztő. Véleménye szerint azonban azért is fel kell idézni ezt a megrázó eseményt, mert az "emberi emlékezet különös" és fontos eseményeket is töröl, egy felmérés szerint három és fél év alatt - fűzte hozzá.

Az 52 perces dokumentumfilmet - amelynek előkészítő munkálatai már augusztusban elkezdődtek - szeptember első felében forgatták. A nézők vasárnap 16 órától tekinthetik meg a Duna Televízióban.


Kolontár, Devecser – Öt éve történt a vörösiszap-katasztrófa

2010. október 4-én, valamivel déli 12 óra után átszakadt az Ajkai Timföldgyár zagytározójának gátja. A kiömlő vörösiszap Kolontár és Devecser települések felé zúdult. Az ipari katasztrófa váratlan feladat elé állította a Magyar Honvédség helikopteres közösségét.

A részleteket itt olvashatod: →