Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

K2020Oct20

2013. Február 16., Szombat 09:04

Levél Gál Kingához és Schöpflin Györgyhöz

Írta:  Éhn József
Értékelés:
(6 szavazat)
"Kérem, érezzék át, hogy a délvidéki magyar közösség nagy figyelemmel követi Szerbia EU csatlakozási tárgyalásainak alakulását és bízik Uniós képviselőink szakértelmében és a tények, valamint az igazság iránti elkötelezettségében!"

Gál Kinga EP képviselő asszony
és
Schöpflin György EP képviselő úr
részére
Brüsszel-Strasbourg

Tisztelt néppárti EP képviselőink!

A http://www.vajma.info/ portál közölte az EP külügyi bizottsága elé terjesztett állásfoglalásukat, amely a 2013. március 14-re várt plenáris ülés elé kerül. Megelégedéssel olvastuk a közleményük kisebbségi jogokat hátrányosan érintő körülmények pontos megnevezésére vonatkozó részét.[1]

Szerbia-jelentés: Figyelemmel kell kísérni a vajdasági magyarok helyzetét

Mondanom sem kell, hogy a szerb hatóságok szerint a kisebbségi ügyekkel minden rendben van, holott a magyar kisebbséggel szembeni, büntetlenül maradó atrocitások száma és durvasága hétről hétre nő. (kiemelés mm szerkesztö)

A 2012. októberi levelemben elküldtem a magyar kisebbségi szervezetek és politikai pártok 2012. szeptember 27-i állásfoglalását[2], a kialakult helyzetről és a megoldandó problémákról. A felhívás angol szövegét, „The basic requirements for the maintenance and development of the national identity of the Hungarian minority community in Vojvodina" címmel csatolom.
Talán említést érdemel, hogy a minden mértékadó, vajdasági magyar szervezet és természetes személy által aláírt felhívást csak a szerb és a magyar kormánnyal kivételes, a szerbiai magyar közösség számára kifejezetten egyoldalú és a tényeket elkendőző kapcsolatot fenntartó VMSZ és a hozzá szorosan köthető szervezetek, személyek nem írták alá.

Döbbenetes tény, hogy sem azt megelőző évtizedek folyamán, sem a 2011. október-decemberben a szerb parlament által, magyar jóváhagyással meghozott törvények nem hoztak értékelhető előrelépést. A szerb állam helyett a büntetlen magyar közösség tagjainak kell, szerb bíróság által meghozott ítélettel rehabilitálást kérelmezni, ahhoz, hogy az évekig elhúzódó vagyon-restitúciós kérelmét beadhassa. Nincs semmilyen előre lépés az 1944-45 telén elkövetett tömegmészárlások méltó beismerése, sem a magyar-verések megállítása, sem a támadók büntetőjogi felelősségre vonása terén, sőt, a helyzet folyamatosan rosszabbodik.

A délvidéki magyar közösség számára kulcsfontosságú kérdés, milyen feltételekkel kezdődnek meg és majdan fejeződnek be, a csatlakozási tárgyalások. Nem mulaszthatjuk el azt a lehetőséget, hogy a csatlakozás feltétele legyen a magyar közösségünk kollektív jogainak garanciája, jogi és társadalmi helyzetének folyamatos rögzítése. Ennek hiányában feltartóztathatatlanná válik a magyar közösség végleges felmorzsolása, asszimilációja. Törvények ide vagy oda, az, ami egy évtizede, a szaporodó fizikai támadások és a vagyon-restitúció elszabotálása területén történik, ellentétes az európai uniós általános és a kisebbségek védelmét biztosító joggyakorlattal!

Tájékoztatásukra csatolom az élesen kritikus, de – a vajdasági civil szervezetek visszaigazolása szerint is –, a jelen helyzetet pontosan lefedő, a nyilvánosság részére készített, tegnapi közleményünket is.

Kérem, érezzék át, hogy a délvidéki magyar közösség nagy figyelemmel követi Szerbia EU csatlakozási tárgyalásainak alakulását és bízik Uniós képviselőink szakértelmében és a tények, valamint az igazság iránti elkötelezettségében!

Tisztelettel,

Éhn József, elnök
Társaság a Kárpát-medence Magyarságáért
közhasznú, civil szervezet,
Budapest, 2013. február 14.

Forrás:http://bozokiantal.blogspot.se/2013/02/level-gal-kingahoz-es-schopflin.html

 

Megjelent: 1710 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 68.3%Austria 1.3%
Romania 5.1%Canada 1.1%
United States 4.5%France 0.9%
Ukraine 3.4%Sweden 0.7%
Russian Federation 2.8%Switzerland 0.4%
Germany 2.4%Netherlands 0.2%
Slovakia 2%Australia 0.2%
United Kingdom 1.9%Kuwait 0.1%
Norway 1.4%Italy 0.1%
Serbia 1.4%Poland 0.1%

Today: 39
This Week: 663
Last Week: 4695
This Month: 13046
Last Month: 17640
Total: 2492439

Belépés