Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Szo2020Oct24

2014. December 14., Vasárnap 18:41

Nem kegyelmet, igazságot kérek a Köztársasági Elnöktől

Írta:  Papp Lajos
Értékelés:
(7 szavazat)
Móricz József 66 éves fafaragó kisizsáki lakost, egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Az elítélt 2014. november 25-én börtönbe vonult.

Emberséget az Embernek!

A Magyar Hírlap 2014. december 1-én hétfőn (47. évfolyam 279. szám) megjelenő lapszáma "Belföld" rovatában KOROMPAY Csilla megdöbbentő, számomra érthetetlen és elfogadhatatlan bírói döntésről számol be "Börtönbe került a kisizsáki fafaragó" című írásában.

kisizsakMóricz József 66 éves fafaragó kisizsáki lakost, egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. - Az elítélt 2014. november 25-én börtönbe vonult.

A történet röviden, dióhéjban:

Móricz József saját, elkerített kertjében dolgozván, kerítésén fennakadt, általa ismert, rendszeresen a településen kóborló, esetenként emberre támadó "rottweiler"-re lett figyelmes. Félt a kutyától. Én is féltem volna. (Nem foglalkozom drót hurkokkal, azok szándékos kihelyezésével, a kutya szándékos vagy véletlen szőrmeggyújtásával.) Telve vagyunk félelmekkel... A félelem során cselekvéseink, reakcióink nem mindig ésszerűek. A veszély felmérése, elhárítása, életünk, testi épségünk védelmében az életösztön parancsának van alárendelve. Móricz József eredeti végzettsége állattenyésztő. Nyugdíjas falugondnokként jól ismerte települését, annak állatait. Tanult szakmájából ismeretei voltak az állatok természetéről, viselkedéséről. Rendszeresen olvashatunk, hallhatunk embert támadó, súlyos sérüléseket vagy halált okozó harci kutyákról. Megtanulhattuk, hogy a rottweiler ebek a leggyakoribb támadók, melyek váratlanul, kiszámíthatatlanul, az átlagember számára oktalanul, támadnak gyerekekre, öregekre, békés emberekre.

Móricz Józsefet sok éve ismerem. Móricz József JÓ EMBER. Fafaragó, mesélő emberként járta az országot, a vásárokat, rendezvényeket. Sokan és sokszor hallottuk híres ősének, Móricz Zsigmond írónknak ízes, népies nyelvi fordulatait a mindig vidám, mosolygós mesélő szájából. Akik nem vettek a portékájából, azok is szívesen hallgatták. Meséiből tudjuk, hogy szereti az embereket, állatokat, növényeket, a természetet. 66 évet megélt életével bizonyította mindezt. Ezt az embert, idősen és betegen megfosztották szabadságától, elrabolták szeretteitől. Tette mindezeket az EMBERREL a magyar jogszolgáltatás. Személy szerint: dr. Szuromi Mária s.k. a tanács elnöke, a Kecskeméti Törvényszék nevében, dr. Gál Erika s. k. a tanács tagja, előadó bíró, dr. Horváthné dr. Endrényi Mónika a tanács tagja, bíró társaságában.

Az állatvédő bírónők figyelmébe ajánlom a következőket. Ma Magyarországon (világszerte) harci kutyákat képeznek ki arra, hogy öljenek. Nagy értékű fogadásokat tesznek zárt kőrű rendezvényeken. Rendszeresen olvashatnak magára hagyott, éhezésben, betegségben elpusztult haszonállatokról, lovakról, marhákról. A megunt, teherré vált kutyákat, macskákat kidobálják autóikból, vagy kiviszik lakásuktól távol lévő helyekre. Ezer és ezer "vadász" szenvedélynek, örömforrásnak tekinti ártatlan állatok le-vagy meglövését. Hány szerencsétlen vad megsérülvén napokig szenvedve pusztul el, erdeinkben, mezőinken. Hány és hány vadorzó hurkokkal, csapdákkal pusztít el állatokat, okozván napokig tartó fájdalmat pusztán anyagi haszonszerzés céljából. Hány tettest ítéltek el a fentiek közül letöltendő börtönbüntetésre?

Tisztelt Bírók!
Önök egy Ember lelkét megölték, szellemét, testét börtönbe zárták. Figyelmükbe ajánlom a Wikipédia meghatározása alapján a szadista viselkedésének leírását: "A szadizmus a másoknak okozott szenvedés vagy kellemetlenség élvezete, ide tartozik még az érzelmi kegyetlenség, a félelem általi manipuláció (... )A szadisták közül sokan a másoknak okozott fájdalmat és szenvedést élvezik, aminek viszont nem kell minden esetben tettlegességig fajulnia. Sokkal gyakoribb a szadizmus azon fajtája, amiben a publikus megalázást (...), és az ezek által szerzett fölényt élvezik az ezeket kifejtő személyek."

Tisztelt Bíráskodók, Bírák!
Törvényeink szerint Önök függetlenek. De ne feledjék, hogy Önöknek is van egy független bírójuk, a Teremtő Isten. Tőle nem függetlenek. Előle nem bújhatnak el! Az utolsó ítélet során minden tettükkel, döntésükkel el kell számolniuk.

Kedves Jóska!
Bocsánatot kérek Tőled, aki hozzám bizalommal és reménykedéssel fordultál. Újra és újra tévedtem. Bíztam a magyar igazság- és jogszolgáltatásban. Bizalommal fordultam Izsák nagyhatalmú emberéhez a Polgármesterhez, akinek szívét két kezemben tartottam (szívét operáltam), kérvén őt, hogy segítsen Neked az igazság kiderítésében. Az utolsó pillanatig nem hittem el, hogy börtönbe kerülhetsz. Ostoba és naiv voltam. Mégis hiszek az emberben.
Emberséget kérek az Embernek a Köztársasági Elnöktől.

Tisztelt Dr. Áder János Köztársasági Elnök úr!
Móricz Józsefnek én nem kegyelmet kérek Öntől. Kegyelmet a bűnösöknek kérnek. Én igazságot kérek. Kérem, hogy Móricz József ügyét a magyar törvényeknek megfelelően tisztességgel vizsgálják ki. Szolgáltassanak igazságot! Önben bízva a Teremtő Istenhez fordulok. Benne biztosan nem csalódhatunk.

Ezért kérek és hívok minden Móricz Józsefet ismerő, tisztelő, szerető embertársamat, hogy 2014. december 24-én déli 12-órakor, e Szent napon, a baracskai börtön bejáratánál egy szál fehér gyertyával a kezünkben jelenjünk meg! Minden évben bízunk és reménykedünk Jézus Krisztus újraszületésében. Ősi hitünk szerint a fény születésében.
Kérjük a Teremtőt oszlassa a sötétséget, adjon világosságot a szeretet legnagyobb ünnepén.
Adjon emberséget az Embernek!

2014. december 4.
Dr. Papp Lajos szívsebész
emeritus professzor
az MTA doktora

Kapcsolódó:   Csak az életét védte az "állatkínzó"
   Élethez igazított alkotmány: alapjog az önvédelem és a magántulajdon védelme
   Jogos önvédelem Fidesz-módra: csak az élet kioltására alkalmatlan eszközzel olthatjuk ki a betörő életét - ha tudjuk

Forrás: http://magyarhirlap.hu/cikk/12141/Emberseget

Beküldte Kunavar


Jogszolgaság
/Dr. Papp Lajos professzor úrnak ajánlva/

A jogszolgáltatás halott!
Eb-párti lett, neki szolgál.
Jobbról s balról gellert kapott;
kopár tévútón botorkál..

A főbűnöst futni hagyja,
a vétlent börtönbe zárja,
s annak sorsa meg nem hatja,
sötét erő a barátja.

Az eb, a fő védelmezett!
Embertestet öltött állat.
Az örök kedvezményezett
áldozattá sosem válhat! ?

A jogszolgáltató gyáva!
Önmagától félemlített.
Justicia ajka zárva.
Orvoslásra vár a gaztett!

Elhalt benne az emberség,
rabszolgája lett a pénznek,
elfeledve a tisztesség,
része lett a nagy egésznek..

Metélt a jog pár száz éve;
igazságtól elszaggatott.
Égre kiállt minden vétke,
mit a nemzetünkre hagyott.

Bálint Miklós Bendegúz

 

Megjelent: 1657 alkalommal

Hozzászólások  

 
leszerelt
#1 Szomorú de nem meglepőleszerelt 2014-12-14 20:24
Így áll bosszút a bosszú népe, az igazság(talanság)-szolgáltatás t irányító háttérhatalom. Több, mint valószínű, hogy az ítéletnek semmi köze se a kutyához, se a valódi vagy az összehazudozott eseményhez. Az csak ürügy a „szemet szemért” bosszúállásra. A rajtunk élősködő idegen nép szemében Móricz József "halálos bűne" az, hogy hazafias népi fafaragó. Ha nem lett volna kutya eset, rosenfeld (rákosi) gyűlölködő utódjai valami mást kentek volna rá.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 68.3%Austria 1.3%
Romania 5.1%Canada 1.1%
United States 4.5%France 0.9%
Ukraine 3.4%Sweden 0.8%
Russian Federation 2.8%Switzerland 0.4%
Germany 2.4%Netherlands 0.2%
Slovakia 2%Australia 0.2%
United Kingdom 1.9%Kuwait 0.1%
Norway 1.4%Italy 0.1%
Serbia 1.4%Poland 0.1%

Today: 378
This Week: 3840
Last Week: 4695
This Month: 16223
Last Month: 18165
Total: 2495616

Belépés