Print this page
2013 február 07, csütörtök

Magyarország bukaresti nagykövet lehetséges kiutasitása

Szerző: Charles Sucsan

Titus Corlatean román külügyminiszter a diplomáciai szokásjog megsértésével vádolta meg szerdán Füzes Oszkárt, Magyarország bukaresti nagykövetét, és kilátásba helyezte kiutasítását, amennyiben a nagykövet nem tér vissza "megbízatása keretei közé".


Tisztelt Nagykövet Úr,

Amit a román politikusok művelnek a Székely autonómiával kapcsolatosan az kétségtelenül elfogadhatatlan. Megkel tanítani őket a mai nemzetközi normákkal élni, mert ezek még a Ceausescu beállítottságban élnek megduplázva a radikális sovinizmussal. Ezt az autonómiai fekélyt ki kell vágni egyszer és mindenkorra. Itt az alkalom a magyarságnak fellépni az EU vezetőségnél is egy levélhadjárattal. Erre fogom felkérni ismerőseimet, persze ugyan úgy a román külügyminiszternél, megmagyarázni neki, hogy az önrendelkezési jogból nem lehet egy iottát engedni, lemondani. (A Trianoni Diktátum elfogadásával Románia elismerte a Székely autonómiát, amitől később megfosztotta a Székelyeket)

Tudom nem könnyű a magyar politikusoknak a helyzetük a trianoni trauma véget, de egyszer csak át kell esni és elfogadható megoldást találni, ha már a nemzet egyesítése területileg egyenlőre még nem aktuális.

A levélhadjárattal az európai francia, angol német stb, politikusainak is C.c.-ákat küldeni. Alkalom megismertetni a világgal a trianoni marcangolásból eredt emberi problémáknak végtelenségét.

KI kell hangsúlyozni a szomszéd államok suba alatti jogsértéseket a magyarsággal szembe. Ezeket részletesen az európai közvélemény elé vinni, mert nem elég a politikusok felvilágosítása, akiknek nagy része szemet-huny a magyarság problémái előtt, de ha az európai közvéleményt tájékoztatjuk más lesz az ábra. Ebben az egész magyarságnak hozzá kell járni. Főleg Magyarország lakosságának.

Természetesen nem elég az egyének fellépése, ehhez kellenek a magyar polgári szervezetek tevékenysége is, idegen nyelveken. Ami pedig a román külügyminiszernek a kiközösítési fenyegetését illeti, remélem a magyar kormány részéről is lesz egy higgadt, de tárgyilagos fellépés.

Tisztelettel,

 

Tisztelettel,

Charles Sucsan