20240424
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2017 augusztus 15, kedd

Kinek hazudsz még, Viktor?

Szerző: Ille István

 Nagyapád, aki még Orsós néven hagyta el szülőföldjét, bizonnyal egyszerű, de tisztességes ember volt. Annyi góbéság azért szorult belé, hogy Magyarországra vegye az irányt. Apád még góbébb volt, mivel rájött, hogy ezzel a névvel max. a pérón indulhat a vajdaválasztáson, hát jó érzékkel magyarosított. Lett is belőle párttitkár, meg kőbányász. Na, nem a szó valódi értelmében, azt nem bírta volna.

hazug Orbán Te pedig, ha lehet, mindkettőjüknél is góbébb vagy, már, ami a rafináltságot illeti.

Felesküdtél az Alkotmányra, amit korábban sem tiszteltél – magad mondtad! – ez, ugyebár, elég sunyi dolog. Meg is semmisítetted, mihelyt tudtad. Cserébe az új izére, ami pedig alapja lenne a másik izének, amit manapság Magyarországon jognak hívnak, nem esküdtél fel, pedig a régi esküd, biza, az Alkotmánnyal együtt érvényét vesztette. Hogy ez milyen dolog, annak a jelzőjét olvasóim fantáziájára bízom.

Orbán hazudik

Igaz, ez téged egy cseppet sem zavar. Mint ahogy nem zavar az sem, hogy esküdet, biza, egy percig se tartottad be. Ide idézem, ha elfelejtetted volna:

Nos, Alkotmány nincs, már az esküd második mondata is hazugság! Magyar Köztársaság nincs, így hát, miről is beszélsz, picinyem? Mivel is mozdítod elő hazád fejlődését? Hogyan is érvényesül az Alkotmány, ami nincs? Egy igaz: a többi jogszabályt – amit a magad kénye-kedvére alakítgatsz, leginkább javatokra – kétségtelenül betartatod.

A lelkiismereted, ha szabad kérnem, hagyjuk, mert nem akarom, hogy közröhej tárgya legyen veled összefüggésben ez a szó.

Odáig jutsz, hogy van az orcádon elég epidermisz nagy nyilvánosság előtt kijelenteni, hogy Magyarország gazdasága sikeres, megszorítás nem volt, nincs, és nem is lesz, a terheket a bankok, nagyvállalatok, meg az Erzsébet-híd pillérei viselik!

Mond, Viktor, kinek hazudsz még? Mert az egykulcsos adóval sújtottak, a hitel károsultak, a pedagógusok, az orvosok, a rokkantnyugdíjasok, az egészségügyi dolgozók, a nyugdíjasok, a munkanélküliek, a telefon előfizetők, a bankszámlát vezetők, a munkavállalók, a munkaadók, a földművesek, a segélyezettek, a közmunkások, a balettáncosok, kőfaragók, glasszékesztyű készítők, valamint a búr a búrkalappal, mintha nem ezt a sikert élnék meg, mintha mégiscsak lenne számukra megszorítás! Aki kimaradt, annak hazudtál 10%-os rezsicsökkentést, ami jó, ha 3,5%. Hazudtál növekedést, ami csökkenés – bár Matolcsyné férje szerint a mínusz számtartományban levő növekedés is gazdasági növekedés! Hazudtál Uniótól kiharcolt többletpénzt, ami tényszerűen kevesebb. Lassan már nem marad senki, akinek hazudhatsz, csak a hívőid, akik még azt is elhiszik, hogy vízen tudsz járni. Egy ilyen „angyali személyiség" (by Bencsik), tuti, hogy azt is tudja szimulálni.

Nem tanított meg arra apád, hogy hazudni tisztességtelen, csúnya dolog? Vagy már annak idején is ezért tángált el nem egyszer? Megértem, hogy az akkori verések – bár eléggé el nem ítélhető módon a szocialista erkölcs minden szabályával ellentétesen történtek, de hát, egy párttitkár apára nem vonatkoztak a zemberek szabályai – mentális sérüléseiből láthatóan mind a mai napig nem tudtál kigyógyulni, de ezt a problémádat nem inkább orvosoddal, vagy gyógyszerészeddel kellene megbeszélned? Tudod, nem neked van Magyarországod, hanem Magyarországnak van miniszterelnöke! Ezt jól az eszedbe kellene vésned, különösen esküd (?) értelmében.

Kérdem én, kinek hazudsz még, Viktor? Persze, ez csak egy szónoki kérdés. Tisztában vagyok vele, hogy nem jön rá válasz. Viktor nem az a válaszolós típus. Kérdezni, azt szeret, de a válaszokra – ha jól sejtem – magasról sz@rik. Vagy csak nincs bátorsága elolvasni azokat.

Egy valamit biztosan tudok, Viktor: nagyapád – góbéságától függetlenül – nyílt, egyenes ember volt. Azt mondta neked: fiam, a szegény embernek egy gazdagsága van, az pedig a becsülete! Ha azt megtartod, mindened megvan. Ha elveszíted, semmid sincs!

Hallgatnod kellett volna nagyapádra. Igaz, már nem is vagy szegény ember.

Ille István


Az eredeti forrás: kanadaihirlap.com

Köszönet a magaspart.hu szerkesztőnek, hogy figyelmünkbe ajánlotta.

Kapcsolódó videó: Kényszerzubbonyt a parlamenti politikusoknak (Tabu 4.) - Gyere Te is 2017.08.27-én →

Hozzászólás  

#2 hazudsz/ lopsz !Ferenc Tóth 2019-05-30 17:12
Ha egy embernek a szava sz@rt sem ér,akkor maga az ember még annyit sem!
Az a vallási köntös mögé bújó cionista csoport ,akik hatalomra juttatták/ tartják őt,vagy akár elődjeit,számukra ez az alap. A hazudozás,képmutatás,a másik kifosztása, kirablása, elpusztítása. Évezredes hagyományaikat követve,amit rabbijaik bőszen hirdettek a "szent könyveikben" ,vagy akár a történelem során a "gójokkal" szemben. "háborúk a zsidók aratásai. Ezekért az aratásokért kell a keresztényeket megsemmisíteni,és aranyaikat magunkhoz venni. Már száz milliót megsemmisítetteünk,de még messze nem vagyunk a dolog végénél." (reichorn főrabbi)
Ezekhez az "elvekhez", (vagy inkább fertőhöz) csatlakozott a magát magyar(?) MINI-szterelnöknek tartó(?) judeofil is. Magasról tesz a Magyarságra,neki a kenyéradó gazdáinak kell megfellelni,hogy jutalmul,kiélhesse beteg, alantas ,vágyait,ösztöneit. A minden hatalmat csak magának akaró ,önző,egoista ,képzeletbeli kiskirályként élő parazita életet. A valósághoz, az Igazsághoz, tisztességhez,etikához SEMMI köze nincs! Ezekkel kapcsolatot ,ha valamikor gyerekkorában volt is, elvesztette a mindenáron hatalomért ,pozícióért való tülekedésben,hogy hatalamas kivetítőkön bámulhassa a sajátmagáról kialakított torz képet. Miközben hangzatos jelszavakkal szédíti a hasonló szellemi ,és lelki nívon lévő szimpatizánsait ,addig zsidócsahosai ássák a Magyarok sírját. A Magyarság Élete, Vére árán készítik elő a zsidók tömeges bevándorlását, mindentéren ellehetetlenítve a Magyar Népet. ő, és elvbarátai/ társai, a politikai és közélet pockai erre tették fel az életüket,hogy eladják a Magyarok feje felül a Hazát.
Ezért kár volt megszületniük !!
" az Emberi Élet egyetlen Igazi értelme és célja,az Igazság keresése,az értevaló szakadatlan küzdelem ! Minden más csupán időpocsékolás és csak a hitványak érvelése." (TF)
#1 belgium/Andennenagy lajos 2018-02-04 10:31
amikor egy politikus, aki a választóit képviseli hazudik, az a választóinak a becstelensége ! Amikor pl-ul egy Gyurcsány úr lebukott a hazudozásain, hogy ot a magyarság, a magyar választópolgárok nem mondatták le ..., az nem Gy.F. azonosítója, hanem azoké, akiket képviselt akkor ...

ha akkor a magyar nép kimondta volna azt ; hogy
nekünk senki sem hazudhat. Le kell mondjon ..., akkor minden más politikus is figyelmesebb, óvatosabb lenne abban, hogy mit mond, hogyan cselekszik ...
ezen dolog egyszeruen, a demokrácia alapszabálya maga ; a nép (ma választópolgároknak nevezett) önmagát képviseli, önmaga sorsát irányítja választottain keresztül ...

amikor pl-ul felvetodött többször az, hogy miért is hagynak fenn nekik és a világnak hazudozó személyt, a legtöbbször ez a válasz ; "hát mind hazudik !". Na ez a probléma és nem az, hogy O.V.
hazudós. Szerintem még sikeres sem lehetett volna
akkor, ha nem az lenne épp ...

mint Ghandi mondta volt (±), az egy társadalmat 'alulról', az egyedeken keresztül kell feljavítani. Amíg mi a szépet, a jót kivánjuk hallani és nem az igazat, semmit nem érhetünk el. Az, hogy az I.VH utáni megtörpült, kifosztott, meggyötört ... Mo egy még két évtized alatt is jobban lábra volt képes állni (körülötte csaknem mindenki ellenséges volt !), az szerintem a társadalom, az emberek erkölcsösségén, igaz-, igazságszeretete ..., a dolgossága, az észszerusége miatt lehetett ...

elfogadhatjuk azt, hogy a kommunizmus kiölte ezeket belolünk. Ez lehet. Viszont mit teszünk abban, hogy végre lábra álljunk !?
az, hogy orvosolhatjuk bajainkat, ott elsosorban az
igazra volna szükségünk. Itt nem arról van szó, hogy ez, vagy az hazudik, hanem a gyökerekig el
kellene menjünk. Magunkat (egyedenként és egyre többen ezt ...) el kell kötelezzük az igaz mellé és
ezt mint valami eskütételként ; soha többé nem
hazudok és ilyent mástól sem fogadok el ...

na ezzel 'alulról' lehetne megváltoztatni a társadalmat. Elso sorban akkor tisztábban láthatnátok a pontos helyzetet és akkor lehet arra is rátalálnátok, hogy hogyan is kell ezen javítanotok.
Az egy OV esete semmit sem jelent. O Titeket szolgál és képvisel (!). Ha odáig el tudna a magyar
nép érni, hogy kimondja egyedenkét ; én nem hazudok, akkor egy hazug engem nem képviselhet.
Ez nem egy személy ellen szólna, de bárki ellen is.
Még a hazudozókban is van (egész biztos !) igaz, igazság-érzés. Ha egy politikus látja, hogy az "igaz"
kapós dolog, azzal még voksokat is kaphatna ...,
még az is lehetséges, hogy ... megváltozna ...

legyetek figyelmesek pl-ul arra, hogy önmagatoknál a mondott és a tett egyezzen ... és utána ugyanazt figyeljétek azoknál, akik Benneteket képviselnek.
Amikor pl-ul a kormányfotök az egy kvóta, a menekültek száma ellen ágáskodik, akkor meg kellene tudjátok azt, hogy ez a tettekben egyezik-e a mondottal ?
ha egy ilyen zászlajára tuzte az ún. HK-i magyarok,
magyar közösségek jogaiért-való kiállást, meg kell néznetek azt, hogy tettekben ez hogy áll ? ...
a szó és a tett kettosnek EGY kell legyen. Amit valaki gondol, azt nem tudhatjuk, viszont ha a két elobbi egyezik, akkor kikövetkeztethessük ezen utóbbit is ...

még egyszer ; ha Te nem hazudsz, ha Te magad elkötelezed, magadra kötelezed az igazat ..., senki olyan, amely ugyanezt nem teszi (meg), nem képviselhet !!!
nem az OV, vagy a Gy.F. -ról, de mindenkirol van szó. Ez olyan, mint amikor egy dohányos le kivánna állni a dohányzásról és ott ezt egy annak csökkentésével próbálná. Na ez nem megy, nem mehet ! Csak egy radikális, álltalános hozzáállás, kiállás segíthet ...

szeretettel, L

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások