20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2016 augusztus 31, szerda

Magyarország világítótorony Európa mocsarában

Szerző: Dr. Eva Maria Barki

Jelenleg is hidegháború zajlik, amelybe az USA a NATO-n keresztül Európát is belerángatta a gazdasági szankciókkal az atomfegyverek és rakétapajzsok telepítésével - vázolta egy nemrégiben elhangzott előadásában az Ausztriában élő, magyar származású ügyvéd, Eva Maria Barki.

Eva Maria BarkiA nemzetközi jogász véleménye szerint Amerikának ugyanakkor nem érdeke az erős Európa sem, ezért igyekszik a NGO-k aknamunkájának segítségével Európa morális tartóoszlopainak ledöntésére. A jogásznő úgy látja, egy kevert nemzetiségű, identitását elvesztő, lebutított Európért küzdenek azok az ultraliberális globalisták, aki mára minden nyugati pártba beszivárogtak. Ez érhető tetten Angela Merkel, vagy Jean-Cloude Juncker beteges és irracionális politizálásán. Eva Maria Barki szerint ugyanakkor Magyarország világítótorony Európa mocsarában. 

GORBACSOV AGGÓDIK SOROS HERGEL 

Burkolt, hibrid háború zajlik - mondta Európa végveszélyben - Új magyar feladatok és kihívások című előadásában Eva Maria Barki nemzetközi jogász, emberjogi szakértő. Mint kifejtette, már a Nobel-békedíjasok 14. római világtalálkozóján is többen hangoztatták, a hidegháború óta minden eddiginél nagyobb esélye van egy atomháborúnak. Ezt erősítette meg Mihail Gorbacsov 2015-ben tett nyilatkozata is, aki aggodalmának adott hangot az utóbbi idők fejleményei miatt. Érdekes módon Gorbacsovval egyidőben Soros György is hasonló módon nyilatkozott, bár az ő értelmezése szerint már zajlik is a háború, és Európának tudomásul kellene vennie, hogy hadat visel, mégpedig Oroszországgal szemben. 

Az előadásban elhangzott, az USA elsőszámú ellensége Oroszország, a második Kína. Az Egyesült Államok akkor kezdett egy új hidegháborúba, amikor a NATO kelet felé terjeszkedett. Amerika stratégiája, hogy nem hagyja riválisai megerősödését, ezért is próbálja Oroszországot leválasztani, elválasztani Európától, amelyek ha összefognának, a világ legerősebb gazdasági területévé válnának. Európa a tőkét és a tudást, Oroszország a munkaerőt szolgáltatná. Az USA taktikája ennek megakadályozása érdekében az, hogy mivel Eurázsiát nem tudja meghódítani, inkább felhecceli a nemzeteket egymás ellen. 

Eva Maria Barki hozzátette, az USA egyik neves geopolitikai szakértője, Zbigniew Brzezinski Ukrajnát egyfajta geopolitikai központnak tekinti, amelynek uralása nélkül Oroszország csak regionális hatalom marad. Ebben a tekintetben egész Kelet-Európa központi szerephez jut. 

A NATO ÉS AZ USA TÚSZKÉNT HASZNÁLJA EURÓPÁT A NATO ÉS AZ USA TÚSZKÉNT HASZNÁLJA EURÓPÁT 

A nemzetközi jogász szerint látni kell, hogy a NATO az orosz veszély ürügyén felhasználja Európát az oroszok elszigetelésére, például azzal, hogy Európát a saját kárára gazdasági szankciók elrendelésére kényszeríti. A NATO ugyanakkor szintén az orosz agresszióra hivatkozva gyakorlatilag körülkerítette az Európával közös határt. Emellett egyre nagyobb atomfegyver-arzenál halmozódik fel Európa területén, nemrégiben 50 taktikai atombomba érkezett Olaszországba, és Szíriából további 50 érkezhet Romániába. Ezen kívül rakétapajzsot telepítettek Romániában és Lengyelországban, amely komoly fenyegetést jelent Oroszország számára. Amerika egyértelműen provokálja az oroszokat, amikor felrúgja a korábbi kölcsönös megsemmisítési egyensúlyt. Eva Maria Barki hangsúlyozta, a NATO és az USA jelenleg túszként használja Európát az oroszokkal szemben, ki kell állni a NATO fegyverkezése ellen, és követelni kell minden atomfegyver eltávolítását Európából. 

AZ USA "ELTÖRI A KEZÉT" AZ ELLENSZEGÜLŐKNEK 

Az előadásban elhangzott, az USA-nak nem áll érdekében egy gazdag és stabil Európa sem, 

Amerikát nem érdeklik az emberi jogok, vagy a demokrácia, vagy a jogbiztonság, vagy egy békés Európa. Az Egyesült Államokat csak a saját hatalma és világuralma érdekli. 

Kiemelte, a háború szabályai azonban időközben megváltoztak, és az USA érdekeit és tevékenységét gyakran burkoltan az NGO-k hálózatán keresztül fejti ki. Ez a háború pedig minden olyan ország ellen folyik, amely nem teljesíti Amerika érdekeit, vagy ellenszegül. Ahogy Barack Obama amerikai elnök fogalmazott, ha egy kormány nem azt teszi, amit akarunk, kénytelenek vagyunk eltörni a kezét. 

A GLOBALISTÁK ÉS ULTRALIBERÁLISOK MINDEN NYUGAT-EURÓPAI PÁRTBA BESZIVÁROGTAK 

Eva Maria Bari szerint érthetetlen, hogy Európa politikusai miért nem figyeltek fel a baljóslatú jelekre idejében, és miért játszanak közre passzivitásukkal Európa lerombolásában. Mint kifejtette, ez annak köszönhető, hogy minden pártba sikeresen beszivárogtak azok az ultraliberálisok, nemzetellenes globalisták, akik miatt Nyugaton tulajdonképpen mindegy is, hogy konzervatívra vagy szocialistára szavaznak. "Mindenhol ugyanazok a globalisták, nemzetellenesek és liberalisták vannak." Ennek köszönhető, hogy az Európai Unió diktatúrává válik, a multiulturalizmus szétrombolja az európai nemzeteket és az európai kultúrát, a totalitárius liberalizmus tönkreteszi és marginalizálja a társadalmat. Európa elveszíti identitását. 

EURÓPA HÁROM TARTÓOSZLOPÁT LEDÖNTÖTTÉK EURÓPA HÁROM TARTÓOSZLOPÁT LEDÖNTÖTTÉK 

A nemzetközi jogász meglátása szerint Európa három oszlopon támaszkodik, a legerősebb és legfontosabb ezek közül a kereszténység, amelyet ugyanakkor igyekeznek minél inkább háttérbe szorítani. A kereszténység Nyugaton már nem identitásképző erő. Hozzátette, Koen Geens belga igazságügyi miniszter úgy nyilatkozott az EP jogi bizottságának ülésén, hogy "Európában hamarosan több muszlim lesz, mint keresztény. Európában ez nem ismeretes, de hamarosan ez lesz a realitás". Arról ugyanakkor nem esett szó, hogy ezért a EU téves politikája a felelős. A másik ilyen oszlop a görög filozófia és demokrácia. Ezt a demokráciát az EU vezetése ugyanakkor igyekszik minden módon visszaszorítani. Az Európai Bizottságnak, sem az Európai Bíróságnak nincs demokratikus felhatalmazása, mégis ők hozzák a törvényeket és a rendeleteket. Emellett igyekeznek megakadályozni minden népszavazást, mert szerintük azok aláássák az Unió egzisztenciáját.

A harmadik oszlop a római jog, amelynek sárba tiprása már a vélemény és sajtószabadság korlátozásán is tettenérhető. Az ellentétes nézeteket valló fiataloknak már átnevelő intézményeket is létrehoznának egy felvetés szerint, egyfajta diktatúrát a tolerancia jegyében. 

A TTIP, azaz az USA-val kötendő szabadkereskedelmi egyezmény szintén aláássa és megsemmisíti az európai jogrendszert, hiszen a független döntőbíróságok az állam helyett és a nemzetállamok felett is jogot gyakorolhatnak. 

A MIGRÁCIÓ A LEGHATÉKONYABB FEGYVER 

Eva Maria Barki kiemelte, ennek a háborúnak a migráció a leghatékonyabb fegyvere, mivel olyan károkat tud okozni, amelyek visszafordíthatatlanok. Hozzátette, a migrációs hullámok nem véletlenül jöttek létre, hanem szervezett keretek között zajlanak.

Thomas Barnett

← Thomas Barnett amerikai védelmi tanácsadó: "Azokat le kell gyilkolni"; Fotó: cicero.de

A szervezettségre utal Thomas Barnett, amerikai védelmi tanácsadó könyveiben megfogalmazott elképzelés, amely szerint 1,5 millió bevándorlóra van szüksége Európának Afrikából és Ázsiából, hogy egy olyan kevert nép jöjjön létre, amelyben nincsenek nemzetiségi, kulturális és vallási különbségek, viszont az IQ-hányadosuk miatt csak a munkára alkalmasak, a gondolkodásra nem. Barnett szerint a cél a világ globalizálása, és minden politikust el kell tüntetni az útból, aki ennek ellenszegül. Barnett egyenesen úgy fogalmaz, 

"I say: kill them!" - azaz "Én mondom, azokat le kell gyilkolni!" 
Hasonló ideológiát vall Frans Timmermans, az Európai Bizottság elnöke is, aki szerint az emberiség jövője egy összekevert szuperkultúrán alapszik.


MERKEL ÉS JUNCKER BETEGES ÉS IRRACIONÁLIS 

Eva Maria Barki alapvető kérdésnek nevezte, Európa képes lesz -e túlélni ezeket a folyamatokat. Mint kifejtette, a kérdés több mint indokolt Angela Merkel és Jean-Claude Junkcker beteges és irracionális politizálását látva. Véleménye szerint Németország számára már nincs menekvés, "el fognak süllyedni az Egyesült Államokkal együtt, amelynek impériuma már lejárt. Amerika politikailag és főleg gazdaságilag teljesen leépült. Csak a katonai erőben, beleértve az atomfegyvereket, vannak első helyen". Ezért is jönne olyan jól nekik egy háború. 

EURÓPA MOCSARÁBAN MAGYARORSZÁG A VILÁGÍTÓTORONY 

Az előadó végezetül kiemelte, "Magyarország ebben a mocsárban egy szikla, egy világítótorony, amely megvéd bennünket és amely Európában sok embernek reményt ad". Hozzátette, a nyugati államok már képtelenek ellenállni a migrációnak, ezért létre kellene hozni egy közép-európai Mageurópát a visegrádi országokkal, Ausztriával, Horvátországgal, Szlovéniával, Bajorországgal és esetleg Dél-Tirollal közösen. Hangsúlyozta, új európai politikára, új európai vízióra van szükség, vissza kell szerezni Amerikától a függetlenséget. Kiemelte, 

Magyarország feladata mindenhol kiállni az önrendelkezési jog mellett és minden népet támogatni, amely az önrendelkezésért harcol, mert ez magyar érdek is. 
Forrás: E. M. Barki: Európa végveszélyben - Új magyar feladatok és kihívások összefoglaló

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások