Print this page
2012 december 11, kedd

A Kárpát-medence a magyar „Szent Grál"

Szerző: Száraz György

Miért nevezhetjük a Kárpát-medencét a magyarok „Szent Gráljának"? Milyen rendkívüli spirituális változások mennek végbe kis hazánkban jelenleg? Milyen változásokra számíthatunk a közeljövőben szellemi-lelki fronton? Milyen jövőképet vetít ez elénk a 2012-t követő korszakra?

A Kárpát-medence a magyar „Szent Grál”Sokan szegezik nekem a kérdést újra meg újra, hogy egyetértek-e azzal, hogy a Visegrádi-hegység rejti a Föld szív csakráját. Vagyis a kérdező rendszerint arra kíváncsi, hogy a Pilis- és a Visegrádi-hegységben – amelyek valóban egy elnyújtott szív alakot formáznak és amelyeket geológiailag a Vörösvári-árok, valamint a Duna határol – található-e a Föld bolygó szív csakrája. Ennek a területnek a mértani középpontjában helyezkedik el Dobogókő, amely tény azt az ezoterikus vélekedést keltette életre, hogy minden bizonnyal itt lehet a legfontosabb csakrának tartott szív energiaközpont. (Itt nem Magyarország, hanem az egész Földanya szív csakrájára gondoltak.) Ehhez kapcsolták a szeretet energiájának és eszmeiségének kétségtelenül nemes voltát. Innen eredt és kelt hódító útjára a Pilis, Dobogókő, vagy Ferenczy-szikla mint szakrális központ modernizált ideája.

Ezt fejelte meg nem sokkal később a „pilis", mint borotvált fejtető ősi értelmezése, amellyel összekapcsolták a korona csakrát is, mintegy belerejtve, belebújtatva a „második" legfontosabb energiaközpont felfedezésének a lehetőségét is. Így „kettő az egyben" helyzet alakult ki, avagy bárki választhat az értelmezési módok közül.

A magyar föld olyan, mint egy kehelyMivel ez a vidék valaha királyi koronázásnak, fővárosnak és székhelynek adott otthont, voltaképpen nem volt nehéz összekapcsolni ezeket a szent hagyományokon alapuló koncepciókat a szív csakra mítosszal. Később pedig a pálos renddel való reláció tetőzte be és tette teljessé ezt a teóriát. Nagyjából így jött létre egy új, készre gyártott és a magyar ezoterikus közönség számára könnyen fogyasztható eszmeiség, amit ma már csak a „pilisi szív csakraként" ismerünk.

Jómagam külön-külön közelítem meg ezeket a kérdéseket és nem mosom össze a szezont a fazonnal. Tény, hogy anno pálos atyák és vezetőik, a szakrális vérvonalak és a királyi dinasztiák tagjai, a táltosok és a szentemberek, illetve korunk beavatottjai ma is tudják és látják ennek a helynek a kisugárzását, így fel tudják becsülni egyedülálló értékeit és rendkívüli jelentőségét a maga nemében, mint ahogyan én is ezt teszem. Ebből kiindulva egyedül a szív csakra – korona csakra elképzelés tűnik számomra erőltetettnek és megalapozatlannak. (Pár apró részlet nem stimmel: a szív és a korona eltérő funkcióik miatt nem esnek egybe, ami lényeges tény a spiritualitásban, illetve az energetikában, miként a mellkas is különbözik a fejtől anatómiailag.

Dobogókő pedig mellesleg nem a Pilis-hegység, hanem a Visegrádi-hegység részét képezi, ami a borotvált fejtető jelentésű pilis szóhoz ily módon nem illeszkedik.) Hozzáteszem, ez semmit, de semmit nem von le magának a helynek a szakralitásából, csupán nem hiszem, hogy helyénvaló lenne ez a fajta szimbolikus titulus, mivel túllő a célon és számtalan további, téves következtetés táptalajává válik. E cáfolat mellett szól egyrészt az az érv is, hogy ha már egyszer a Föld szív csakráját keressük, akkor több más nagy múltú, szent hely is szóba jöhetne a Földanyán, másrészt az a nem elhanyagolható érv, hogy a spirituális tények egyszerűen mást mutatnak a valóságban! Ez a népszerűtlen vélemény azonban ne keltsen senkiben sem ellenérzéseket, mert ez a világon semmit sem von le ennek a helynek a spirituális értékéből, csupán más megvilágításba helyez egy elméletet a sok közül. Az azonban bizonyosnak tűnik, hogy a csodák földjén élünk, ahonnan nemsokára egy egyedülálló szellemiség és energia fog kiáradni a világra.

Az előbbiekben kifejtett véleményemet fenntartva osztom meg az aktuális, Magyarországra ható spirituális jelenségeket.Magyarországra ható spirituális jelenség

A magyar föld olyan, mint egy kehely, amelyben most beavató energiák áramolnak. Vegyük észre, hogy ha a világűrből szemléljük a Kárpát-medencét, akkor egy agyat, mindamellett energetikai szempontból – és nekünk most ez a lényegesebb – egy kelyhet formáz, amely valóságos parabola-antennaként gyűjti be és raktározza a kozmosz csillagsugárzását.

2012. november 20-tól ezek a különleges, beavató erőhatások bizonyos magyarok számára elhozzák a tudati lélek korát, ami több dolgot fog eredményezni. Egyrészt egy vérvonal sarjai (titok, hogy melyiké) eme kozmikus erők hatására beavatódnak. Magyarul ettől az energetikai anomáliától belülről fogják tudni, hogy mi a dolguk, mi a küldetésük. Ez egy belső, egyelőre láthatatlan folyamatot indít el a magyarság sorsában. Másrészt más emberekre – akik nem tartoznak ebbe a vérvonalba – ez az energetikai hatás lehetőséget kínál a fejlődésre azáltal, hogy támogatja az eredendő egység kialakítását.

Mit értek vérvonal alatt? Spirituális értelemben a vérvonal egy ember feletti létkategória, amely magasabb rendű erők, ideák és mágikus képességek birtoklását teszi lehetővé tagjai számára. A vérvonalba tartozást többnyire nem lehet földi fejlődéssel elérni, mert ez egy teremtési, lélekhez kapcsolódó erény. Ilyenek voltak például a valódi dinasztiák Kínában, Egyiptomban, Indiában, Japánban és a világ többi uralkodóházában, beleértve a Magyar Szakrális Királyságot is.

2012. november 20Összegezve azt mondhatjuk, hogy a felszabadító energiák megkezdik azt a várva-várt energetikai és belső átalakítást, amit a korszakváltás folyamatai kínálnak. Ez egy személyes folyamat, amelyről csak az fog tudni, akinél zajlik. Nyilván ez nem publikus, kivált, hogy éppen az anonimitás adja a védettséget e vérvonal sarjai számára.

Ugyanakkor, aki felméri ennek az energetikai anomáliának a lehetőségét, az kellő ráhangolódással: meditációval, koncentrációval és imával, szintén részesülhet ebből a mennyei eszenciából. Ez a tiszta szándékkal bíró ember számára a magasabb tudati létállapot kialakításra szolgáló lehetőséget hozza el. Így kap esélyt minden Kárpát-medencében élő, igaz lelkületű ember a tudatos sorsformálásra, hiszen ez az energiateremtő képességek kialakítására és fokozására szolgál.

Szinte mindenkit az a kérdés izgat, hogy vajon mi lesz velünk, magyarokkal 2012 után?

Ez a spirituális hatás mindenképpen pozitív módon fog hatni a magyarság jövőképére, hiszen az elmúlt évszázadokban megtapasztalt idegen kényszer- és rémuralom, amely egyenesen vezetett a magyarság szellemi amnéziához, most végre el kezd oldódni. Olyasformán, mint a jég. 2012 viszolyogtató, válságokkal teli időszaka nem csak a káosz elnyomó erőinek adnak teret, hanem a Sors felforgató erőinek is, amelyek egyszer s mindenkorra lezárják a múltba való visszatérésnek az útját. Lehet, hogy most úgy tűnik, hogy összecsapnak a fejünk felett a hullámok, de jelzem, hogy ez meglátásom szerint elkerülhetetlen és szükségszerű, hogy utána újraéleszthessük a magyarság valódi hagyatékát a Kárpát-medencében, mely bizonyos értelemben a magyarság „Szent Grálja".

Boldog napot!

Forrás: http://www.boldognapot.hu/cikkek/526/a-karpatmedence-a-magyar-%E2%80%9Eszent-gral%E2%80%9D

Beküldte: Kiss A Csaba