Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Cs2020Jun04

2009. Június 09., Kedd 12:12

Egy hentes levele.

Írta:  hentes
Értékelés:
(10 szavazat)
 Emberek!    A húsipari termékek húsból, némi zsiradékból, valódi fûszerekbõl állnak, amit a végén füstölnek és/vagy fõznek!

Az egyik szemem sír, a másik nevet.

1984 óta vagyok hentes és sok mindent láttam és sok helyen dolgoztam.
Nem azért dolgoztam sok helyen, mert rossz hentes vagyok, csak az ott tapasztalt dolgokat nem tudtam összeegyeztetni a lelkemmel. Na, nem azért mert én 45kg-os Barbi baba vagyok., ellenkezõleg! 150kg-os, paraszt gyerek, akinek helyén van a szíve meg mindene.

De ez nem a saját reklámomról akar szólni, inkább arról, amit már régóta el akarok mondani, de fogalmam sincs, kit érdekel és mi a búbánat az értelme.
Még bevezetõként csak annyit, hogy 10 éve nem vagyok a szakmámban. Ja, a lelkiismeretem miatt.
Tettem ugyan még kísérletet 2007-ben az Interspárban és a Darnózseli húsipari cégnél. Errõl késõbb!

10 évvel ezelõtt 3 -féle adalékanyag létezett. A soluprat, tejpor, szójafehérje.

Már ez elég volt nekem, hogy abbahagyjam.
A régi hentesektõl azt tanultam, hogy a kolbász ( meg minden) húsból van. Ezzel nem érdemes vitázni!
A soluprat egy igen érdekes kémiai anyag. Az a tulajdonsága, hogy súlyának min. 10x-es víz mennyiséget képes megkötni, sõt fõzés, sütés, füstölés hatására sem engedi ki magából.

Miért kell ez az anyag?
Hús helyett.
Biztos tapasztaltál már olyat, hogy egy-egy felvágott után, "megiszod a londoni ködöt is". Az anyag a beleidben is mûködik, tehát még ott is veszi fel a folyadékot!
Régebben a parizerbe és olcsóbb hentesárukba tettek, de ma már mindenbe!

Tejpor az egy jó anyag, de mit keres a szakmámba? Ez az anyag is húst helyettesít, mégpedig ezzel állítják be a fehérjetartalmat, a receptúra szerinti mértékre.

A szójafehérje is húspótló, a magasabb áru termékekbe teszik, szintén a fehérjetartalom miatt.

Tehát ha te veszel egy 2500 Ft/kg áron szalámit, akkor igazából egy kb. 500 Ft-os anyagot majszolsz jóízûen.

Van még egy "kedvenc" anyagom az emulgálószer. Ó ez nagyon remek! Egyik fõ funkciója a zsír megkötése, oly módon, hogy ne legyen látható! Tehát minél több zsír van benne, annál több az emulgálószer benne!
Ezt a szájpadlásodon érezheted legelõbb amikor "fent ragad" a falat. Az elmúlt 10 év alattaz adalékanyagok arzenálja alakult ki.
Nem hiszed?  - www.adalekanyag.lap.hu

Lassan nincs is szükség a szakmámra!

Tovább.

A másik kedvenc, de ide tartózó témakör a: mûbelek. A mûbél színe, állaga alkalmas arra, hogy megtévessze a vásárlót. Pl.: egy jó barna színû virslirõl azt gondoljuk, milyen jól meg van füstölve. Ja. Míg le nem húzod a celofánt…

Emberek! A húsipari termékek húsból, némi zsiradékból, valódi fûszerekbõl állnak, amit a végén füstölnek és/vagy fõznek! Az összes többi max. 20% húst tartalmazó: SZEMÉT!

Mi a megoldás?

Háznál vásárolni vagy kicsi hentesnél falun. A multikat kerüljük, úgyis hülye biorobotnak és kisérleti nyúlnak néznek, akiken ki lehet próbálni a MEGA PRIMITÍV reklámjaikat. „ Megveszem mer ócsó” „ vegyél, vásárolj, egyé, fogyassz, hízál, legyél ökör, használhatatlan fogyasztó aki elsõre mindent megvesz, mert „ócsó”
 
 Beküldte N. László


Hozzászólások megtekintése a régi honlapról

Megjelent: 2906 alkalommal

Hozzászólások  

 
Norbert Stier
#3 Mi a sz(.)r ez amit vettem?Norbert Stier 2016-06-20 13:26
Pont idoszeru ez a tema!

Hetvegen vettem itt kinn angliaban egy par privat parasztkolbaszt. Made in Kaposvar Hungary by privat hus kft. Olyan joizut akartam harapni belole mint gyerekkoromban a sajat keszitesubol. Aha persze mondja a Magyar. En pedig az elso harapasbol szarmazo harmadik csont vagy porc darabka utan azon gondolkodtam,hogy "ugyan mi a k(...)a anyatokat ba(..)tatot ebbe bele"? Oda hordja a maffia a nemkivanatos szemelyeket bedaralni? Everyone deserves a second chance szoval tortem a masik vegebol es ovatosan beleharaptam. Bang! Egy harapasbol harom pici porckarika. Nem jutok szohoz! Irok majd nekik es kivancsi leszek mikent reagalnak...
Norbert
Idézet
 
 
Tengerszem
#2 égalattTengerszem 2012-12-03 20:36
De mennyire igazad van HENTES fiú !!! az már nem is szóbeszéd tárgya, hogy milyen moslékot etet velünk az EU- . Kiürült a peni multi üzletei, mert olyan szemetet árulnak benne, hohy nem találni rá kifejezést, ne csodálkozzatok, hogy felvannak az emberek fuvódva, azt hinni kövérek, DE MITÖL ? a sok kémiai vegyülettöl !!! ami az egészségre nagyon káros, ezek az emberek elérnek egy bizonyos életkort és minden féle ismeretlen betegségben rövid idöalatt meghalnak, hát kik ezek az emberek, elsö sorban a MAGYARSÁG- leszegényedebb népcsoportja, aztán jönnek a közép rétegek, és végül a gazdagok, mert biz utóbbi sem kell a háttérhatalomnak, csak a földünk a magyar terület. Térjetek észhez Magyar honfitársaim, legyetek okosak termeljétek meg magatoknak a szükséges zöltség, gyümölcsöt, állatokat, buzát, kukoricát, és állitsátok vissza a malmokat, amiböl egészségesen tudtok táplálkozni, és még ráadásul olcsobban jöttök ki ha a feleség végzi is odahaza, ráadásul a gyermekeinket is becsületre , igaz történelemre, nem hazugságra, gyilkolásra, mint az intézetekbe nevelik. Kertész Ákos ledegradálta a Magyarságot, mivel moslékkot habzsol ! - a zsidóság nem háborodott fel, DE azon, igen, hogy a MAGYARPARLAMENTUMBAN hány zsidószármazásu honatya kuporog ? kinek az országának a házában ? hát a magyarokéban, mitkeresnek azok ott ??? van nekik is dicsö hazájuk menjenek oda !!! Nem potyára remélkedem, hogy GYÖNGYÖSI MÁRTONT nem zárják karanténban, ha igen !, - akkor tessék bezárni a zsidóembereket is, akik MAGYARORSZÁGON a MAGYAREMBEREKET álatnak minösitették le, mi nem mosléllal étkezünk.!!! ........ Ha nem tetszik bárkinek a magyarország ittlehet hagyni nem zárja be a magyarság ( karanténba ! ) es mijen nemzetségü országgyülési képviselöket vagyunk kénytelenek elnézni, adják tuttukra a Magyarnép nek !!! és a nép választási töbsége által ültessenek be a bársonyszékbe bárkit. :sigh:
Idézet
 
 
TellWilli
#1 xyzTellWilli 2012-12-03 07:37
Az adalékanyagokon túl egy fontos dolog még...!
Miért van az "EU komform " és a kosher vágás elkülönítve pl. Hazánkban is ?
A nem kosher vágókban kötelező az állatok kábítása, amit hatósági személyek felügyelnek, de a kosher vágókban nincs ilyen procedúra és a letaglózott állat így fog rendesen kivérezni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 69.5%Norway 1.2%
Romania 5.4%Canada 0.9%
United States 3.9%Sweden 0.8%
Ukraine 3.3%Switzerland 0.4%
Russian Federation 2.8%France 0.3%
Germany 2.2%Netherlands 0.3%
United Kingdom 2%Australia 0.2%
Slovakia 2%Kuwait 0.2%
Serbia 1.3%Italy 0.1%
Austria 1.3%Poland 0.1%

Today: 734
This Week: 4710
Last Week: 5819
This Month: 3621
Last Month: 41430
Total: 2411391

Belépés