Print this page
2010 február 27, szombat

Magyargyűlölet Délvidéken képekben

Szerző:

Csúrogon a sintérgödörnél állított emlékmű, összetörve, felgyújtva, ledöntve, ellopva, eddig tizennégyszer.

 


“Halál a Hatvannégy Vármegyére”


“Könnyű magyarnak lenni, mert a magyarokat a törvény védi”


Néhány összefirkált magyar nyelvű helyiségnévtábla


“Magyarokat Magyarországra”

barikad.hu
Forrás: http://barikad.hu/node/47934

Beküldte: hc.

Szerb tolerancia: „Szabadka bűzlik a magyaroktól”
2010.03.18

"Szabadka bűzlik a magyaroktól" Múlt vasárnap példamutatónak nevezte Szerbia kisebbségi politikáját Sólyom László államfő Újvidéken, Boris Tadic szerb elnökkel folytatott megbeszélése után. Olvasónk illusztrációt küldött a megállapításhoz.

Molnár Edvárd fotója tegnap, 2010. március 17-én készült Szabadkán, a tolerancia városában. “Szabadka bűzlik a magyaroktól”. Ez a kép fogadja azokat, akik a Vasútállomásra igyekeznek a Raichle Ferenc nevét viselő parkon keresztül.

Időközben egy másik olvasónk arról számolt be, hogy naponta vernek és késelnek meg fiatalokat. Az iskolákban félnek a szünetben magyarul beszélni a gyerekek, és szabadkai szórakozóhelyre bemenni és magyarul beszélni - öngyilkosságnak számít.

"Mindeközben a rendőrség nem tesz semmit, természetesen.
A lényeg: ez az idegen madár, akit sólyomnak (vezeték)neveznek, minden bizonnyal vagy fogyatékos, hogy ezt nem tudja, vagy más szándék vezette, amikor a példás szerb kisebbségi politikáról beszélt. Annak a más szándéknak felderítését Önökre bízom. Remélem sikerrel felfedik ennek a másság szolgájának a titkait. Nagyon ideje volna!" - mondja olvasónk.

Magyar Szó.com - barikad.hu


Hozzászólások megtekintése a régi honlapról