Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Cs2020Jul16

2008. Június 28., Szombat 04:42

Interjú a Történelmünkről magyarul című könyv szerzőjével

Írta:  Szondi Miklós
Értékelés:
(4 szavazat)
A világhálón felbukkant egy levél, melyben a „Történelmünkről magyarul” című, most készülő könyvet ajánlgatják kézen-közöm egymásnak. Ennek szerkesztőjét kérdezzük.

A címe azt hangsúlyozza, hogy magyarul. Történelmünkről lehet idegenül is szólni?

- Lehet bizony. Éppen ezt teszik velünk már lassan kétszáz éve. A mi történelmünket a Habsburg hataloméhség íratja a mai napig is, finnugor köntösbe bújtatva. Iskoláinkban sajnos még mindig a többszörösen megcáfolt finnugor elméletet tanítják.

Tartalmát hogyan mutatná be röviden?

-Természetesen ez a 130 oldalas könyv csak arra vállalkozhat, hogy ízelítőt adjon abból az egyre bővülő, értékes munkákból, melyek nemzeti visszafoglalaselkötelezettségből születtek. Így olvashatunk benne pl. a sumir-magyar kapcsolatról, a „honfoglalás” szót le nem író, 1358-ban kiadott Képes Krónikából részleteket, megtudhatjuk hogy mitől szent madarunk a Turul, s azt is, hogy beszéltek a hunok másfél ezer évvel ezelőtt. Értékes gyűjtemény is olvasható arról, hogy külföldi személyek miként vélekedtek a magyarokról s a nyelvünkről. A magyar nyelv szépségeiről is vannak benne írások s ősi írásunkat a rovást is megtanulhatják belőle az érdeklődők stb. S mindezt igényes kiadásban, színes belívekkel.

Dehát minderről ma már az interneten is olvashatunk...

- Nagy szabadságot ad a világháló, én is szeretem. Azonban azzal számolnunk kell, hogy ma még sokkal többen vannak azok, akik azt nem használják, mint akiknek ez már mindennapos tevékenységnek számít. De ha pl. az iskolás könyvekre gondolok, még azokat is nyomtatott formában adják a gyermekeink kezébe. Tehát van létjogosultsága a régóta bevált nyomtatott formának.

Hogyan juthat el az érdeklődőkhöz?

- Azokon a személyeken keresztül, akik elővétellel segítik a könyv kiadását. Arról van ugyanis szó, hogy várom azok jelentkezését, akik kisebb darabszámban 800 Ft/db-ért, nagyobb darabszámban pedig 600 Ft/db-ért meg tudják vásárolni azt a mennyiségű könyvet, amit aztán ő maga oszthat szét az ismeretségi körében. Az utóbbiaknál - egyetértésük esetén -, nevük bekerülhet, a könyvben lévő támogatók névsorába. A könyv tartalma már olvasható a http://www.magyarrovas.hu/tortenelmunkrol/ honlapon.

Szíves megkeresésüket várom a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. villámlevél címen.

Szondi Miklós
barikád.hu

Megjelent: 2790 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 69.2%Norway 1.2%
Romania 5.3%Canada 1%
United States 4%Sweden 0.7%
Ukraine 3.4%France 0.5%
Russian Federation 2.8%Switzerland 0.4%
Germany 2.4%Netherlands 0.2%
United Kingdom 2%Australia 0.2%
Slovakia 1.9%Kuwait 0.2%
Serbia 1.3%Italy 0.1%
Austria 1.2%Poland 0.1%

Today: 20
This Week: 1417
Last Week: 3590
This Month: 7922
Last Month: 23918
Total: 2435500

Belépés