Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Szo2020Dec05

2019. Június 25., Kedd 11:11

Magyar találmány - Szélkerék -

Írta:  avilagtitkai.com
Értékelés:
(24 szavazat)
Szenzációs magyar találmány: egész évre megtermelheti a családok energiaigényét!

Szélturnina

Nem kell hozzá engedély, és nem kell többé villanyszámlát sem fizetned?

A készülék legnagyobb előnyei a konkurensekkel szemben:-a készülék nem építési engedély köteles-csendes és nincsen túlpörgés-nincsen...

A készülék legnagyobb előnyei a konkurensekkel szemben:-a készülék nem építési engedély köteles-csendes és túlpörgés-nincsen árnyék-hatás-lakóházi és társasházas, valamint lakótelepi környezetben egyaránt alkalmazható-opcionálisan választható teljesítmény:

1kW-2,5kW-3,5kW-5kW-modul-rendszerű, tetszőlegesen bővíthető-tetőre helyezhető, oszlopra nincs szükség.

Magyarországra jellemző kis szeleket (is) hasznosítja-éves szinten megtermeli a családi ház éves áram igényét-sziget-üzem és visszatáplálós rendszerben egyaránt használható

Egyre több szélkerék forog a világban, egyre többen próbálják hasznosítani a megújuló erőforrásokat.

A hagyományos, rúdra szerelt turbinák azonban zajosak, és csak lakott területtől távol, dombokon, széljárta magaslatokon hasznosíthatók.

Egy magyar feltaláló, Mátraházi János azonban olyan új szélerőművet hozott létre amely mivel a háztetőbe szerelhető, csendes és a látványa sem feltűnő, tehát sűrűn lakott környezetben is használható.

A szerkezet működésének alapja az, hogy a felgyorsult, nagyobb sebességű szélből már kisebb méretű járókerékkel is számottevő villamos energia termelhető. A szerkezet első fő része a szélcsatorna, amely állhat három szakaszból.

Az első a szelet befogó és a járókerékre rávezető szakasz, a második a járókereket, annak csapágyazását és közvetlen hajtásnál a generátor rögzítését is tartalmazó rész, a harmadik pedig a munkát végzett szél kivezetésére szolgál.

A második fő rész a járókerék. Ez a Bánki-féle vízturbina járókerekének levegőre méretezett változata.

Nem is lehet más, hiszen a feladatok hasonlók, míg a Bánki-féle vízturbina a kis esésű, de nagy vízhozamú vízfolyások energiáját hasznosította, a házi szélenergia-hasznosító a nyeregtető két oldala közötti kis nyomáskülönbséget és a szél nagy térfogatáramát használja energiatermelésre.

A harmadik fő rész a generátor, amely közvetlenül kapcsolódhat a járókerék tengelyéhez, vagy fogaskerék, fogasszíj áttétel lehet közöttük.

Elhelyezésük szerint a szerkezet lehet tetőtérbe beépített, nyeregtetőre telepített, tetőgerinc helyére épített és acélszerkezeti állványra szerelve roof top kivitelű.

A többféle elhelyezési lehetőség miatt a járókereket, generátort, tengelyeket és a csapágyakat célszerű egy univerzális blokkba szerelni míg a bevezető, valamint a kilépő szélcsatornákat az elhelyezési mód, és a helyszíni méretek szerint lehet kialakítani.

Igény és a tetőgerinc hossza szerint több blokk is egymás mellé helyezhető. Egy blokkra két generátor is felszerelhető, melyek közül az egyik az átlagos és az az alatti sebességű szeleket, míg a másik a viharos erejű szelek energiáját hasznosítja.

Ennek gazdaságosságát elsősorban a helyi éves szélviszonyok döntik el.

Ez a magyar találmány már nem csak elindult a megvalósulás útján,d e prototípusok is léteznek. Már egy ideje beszélnek a bevezetéséről, azonban széles körben még most sem történt meg.

Talán mert túl sok érdeket sért?

Forrás: avilagtitkai.com/ 

Megjelent: 1705 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 66.9%Austria 1.3%
United States 6.1%Canada 1%
Romania 4.7%France 0.9%
Ukraine 3.5%Sweden 0.9%
Russian Federation 2.7%Switzerland 0.4%
Germany 2.4%Netherlands 0.2%
Slovakia 1.9%Kuwait 0.2%
United Kingdom 1.9%Australia 0.2%
Norway 1.5%Italy 0.1%
Serbia 1.3%Spain 0.1%

Today: 206
This Week: 5562
Last Week: 7568
This Month: 4546
Last Month: 22666
Total: 2538821

Belépés