Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Cs2020Dec03

2018. Február 27., Kedd 07:04

Otthoni hulladékból tiszta energiát

Írta:  Új Világtudat
Értékelés:
(12 szavazat)
Évente mintegy 1,3 milliárd tonna élelmiszer vész el vagy pazarolja el az emberiség, ami a világ szemetének 46 százaléka. A globális élelmiszer hulladék helyzetre adott válaszként a HomeBiogas vállalat mérnökei úgy döntöttek, hogy az étel hulladékot tiszta, felhasználható energiává alakítják. (1)

A HomeBiogas egyike azon sikeres projekteknek, amelyek a Kickstarteren, egy közösségi finanszírozás keretében indultak. Az izraeli vállalat szakemberei, amely 2015-ben kezdte működését arra összpontosítanak, hogy a mindennapi élelmiszer hulladékból otthoni energiát hozzanak létre. (2)

Hogyan csinálják? Egy kompakt, háztartási méretű biogáz emésztővel, amelyben anaerob folyamat révén nulla oxigén és éhes baktériumok közreműködésével éghető gázt állítanak elő. A vállalat 2015-ös indulása óta a fogyasztók körében nagy népszerűségnek örved.

Valójában mindkét biogáz termékük esetében meghaladták a kezdeti célkitűzésüket. A második változat, a HomeBiogas 2.0 kifejlesztéséhez több mint 4-szeres forrás állt a rendelkezésükre.

Hogyan működik a HomeBiogas

Hogyan működik a HomeBiogas?

A háztartási körülményekhez kifejlesztett rendszer ugyanúgy működik, mint az összes biogáz üzem a világon, csak sokkal kisebb léptékben. Ugyanakkor a folyamat ugyanolyan, mivel minden biogáz rendszer ugyanazon az elven működik, ami az anaerob emésztésen alapul.

A folyamat a következőképpen zajlik:

1. A felhasználó az élelmiszer hulladékot egy tölcsérbe tölti, ahonnan az oxigénmentes tartályba kerül.

2. A víz és a baktériumok megkezdik az emésztést. A baktériumok egy indító készletből vagy nitrogénben gazdag anyagokból származhatnak, mint a csirke trágya és a kagylóhéj.

3. Az erjesztés metánt, szén-dioxidot és más gázokat termel.

4. A gáz egy tároló tartályba kerül, amelyet egy konyhai csövön keresztül lehet használni.

5. A folyamat végén folyékony műtrágya keletkezik, amely felhasználható a kertben vagy szántóföldön, ami a kiöntő nyíláson keresztül érhető el.

A baktériumok mellett a napfény is hozzájárul a biogáz termelődéséhez, mivel a baktériumok szeretik a meleget és jól működnek a hőségben, ami azt jelenti, hogy egy jól elhelyezett HomeBiogas egy olyan éghajlaton, ahol a hőmérséklet körülbelül 20 Celsius fok, az élelmiszer hulladékot hatékonyabban emészti meg, ami több tiszta energiát jelent

videó

A HomeBiogas 2.0 további előnyöket biztosít a felhasználó számára.

Továbbfejlesztett hatékonyság: Az új modell 50 százalékkal hatékonyabban végzi el a folyamatokat.

Megnövelt kapacitás: A HomeBiogas 2.0 dupla tárhellyel rendelkezik, akár 0,7 köbméter gáz tárolására is képes.

Javított konstrukció: A legfrissebb biogáz emésztő könnyebb súllyal és tartósabb felépítéssel rendelkezik.

Továbbfejlesztett telepítés: A HomeBiogas 2.0 telepítése csupán egy órát igényel.


Amiatt sem kell aggódni, hogy az étel lebomlásával járó szag bekerül a házba. A csapat légmentesen záró tömítéssel és szűrővel szerelte fel a rendszert, miközben a tartályban lévő vízben alámerül az élelmiszer hulladék, ami kiküszöböli a szagot.

A nap-, szél- és geotermikus energiákhoz hasonlóan a biogáz is megújuló energiaforrás, ami pénzügyileg is életképes megoldás a fogyasztók számára. Mindaddig, amíg rendelkezésre állnak a szerves anyagok, például növények, a felhasználó számíthat a biogáz energiájára. További előnye, hogy a biogáz a már meglévő hulladékkal táplálja önmagát.

 a biogáz a már meglévő hulladékkal táplálja önmagát.

(1) - https://homebiogas.com/
(2) - https://www.kickstarter.com/projects/1846577405/homebiogas

Forrás: ujvilagtudat.blogspot.se

Megjelent: 1533 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 67%Austria 1.3%
United States 6%Canada 1%
Romania 4.7%France 0.9%
Ukraine 3.5%Sweden 0.9%
Russian Federation 2.7%Switzerland 0.4%
Germany 2.4%Netherlands 0.2%
Slovakia 1.9%Kuwait 0.2%
United Kingdom 1.9%Australia 0.2%
Norway 1.5%Italy 0.1%
Serbia 1.3%Spain 0.1%

Today: 79
This Week: 3450
Last Week: 7568
This Month: 2434
Last Month: 22708
Total: 2536709

Belépés