20240425
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2012 január 04, szerda

Töltsd fel magad sárkányárammal!

Szerző: Dénes Dóra

Ahhoz, hogy körültekintő választ tudjunk adni a kérdésre, ezek a különleges helyek hogyan segítenek a betegségek megelőzésében, az energiagyógyítás bonyolult rendszerében kellene elmerülnünk. A gyógyító helyekről szóló elméletek szerint a Földet és az embert is egyaránt elektromágneses jellegű erőtér, aura veszi körül.

 Töltsd fel magad sárkányárammal!

Ha létezne energiaturizmus, talán a Pilis lenne a hazai központja. A Visegrádi-hegységben sűrűn találhatók olyan helyek, amelyekről úgy tartják, gyógyító energiát áramoltatnak. De ugyanez igaz a Bükk-hegységre és a Káli medencére is. Íme a legnépszerűbb hazai töltőállomások.

Magyarország varázslatos. Az aktuális közhangulatot nézve ez merész állításnak tűnik, de tény, hogy ennyire sok, különleges természeti kincs, ilyen kis helyre koncentrálva nem sok országban található, legalábbis a közhiedelem szerint.

1Bukkszentkereszt Hidegvolgy foto Szepare

Egyes helyeknek gyógyító energiát tulajdonítanak, de erre valószínűleg sokáig keresgélhetnénk a meggyőző, orvosi bizonyítékokat. Az okok, amiért a gyűjtésünkben szereplő települések egyre népszerűbbek, hajszoltságunkban, fáradtságunkban, illúzióvesztéseinkben keresendők.

Szent György-vonalak

A keleti kultúrában sárkányáram néven emlegetik azokat a vonalakat, amelyek egyfajta rezgéssel bíró energiarendszerek, és behálózzák a Földet. A régi korokban ezeknek az áramlatoknak a hatását számításba vették különféle, szakrális helyek megtervezésekor. Úgy tartották, ahol ezek a vonalak metszik egymást, ott jótékony energia sűrűsödik össze. Ezekről a helyekről olyan tulajdonságokat jegyeztek fel, mint hogy a környékén dúsabb a növényzet, gazdagabb az állatvilág, tisztábbak a vizek, a vidéken élő emberek pedig kiegyensúlyozottabbak.

Rám-hegy, Visegrádi-hegység

Pilisszentkereszttől, a Visegrádi-hegység legmagasabb pontjától nem messze található a Rám-hegy, amelyiknek egyik látványossága a sziklafalakkal határolt szurdokon keresztül megközelíthető Ferenczy-szikla. Erről a kőtömbről úgy tartják, a Földet behálózó energiavonalak csomópontja.


Tapioszentmarton Attiladomb foto Gaca

Az év nagy részében, különösen hétvégenként forgalmas a Pilisnek ez a része, dacára annak, hogy nem a legkönnyebb túraútvonal. De még mindig csendesebb hely, mint a közeli Dobogőkő, amely időnként úgy fest, mint egy ezoterikus Normafa. Ha létezne energiaturizmus, valószínűleg a Pilisben találnánk a magyarországi bázisát, ahol olyan, hasonlóan erős helyek vannak még, mint a pilisszentiváni Ördögszikla, vagy Dömös-közeli Vadálló kövek.

Bükkszentkereszt, Bükk-hegység

A település két dologról nevezetes. Az egyik, hogy 600 méter magas, spéci fekvésének, szubalpin klímájának köszönhetően különösen tiszta a levegője. Légzési nehézségekkel küzdő, illetve vérszegénységben szenvedő emberekre jó hatással van, mint azt egy tüdógyógyász, dr. Mandel Dezső az 1930-as években végzett kutatásai alapján megállapította. Azt is tapasztalta, hogy egyes pajzsmirigybetegségek esetében is segít beindítani az öngyógyító folyamatokat.

A másik nevezetesség a település gyógyító kövei közt számon tartott Boldogasszony kő. A legenda szerint Jézus Krisztus halála után gyászoló édesanyja bánatában útnak eredt, és éppen ezen a kövön pihente ki fáradalmait. A kő felvette Szűz Mária testének az alakját, és megőrizte rezgéseit. Innentől nem nehéz kitalálni, hogy miért is számolt be néhány zarándoknő arról, hogy látogatása után ismeretlen eredetű termékenységi problémája megszűnt.

Tápiószentmárton, Attila domb, Pest megye

Régi feljegyzések szerint a nagyközség magával ragadó ereje, illetve a híres Attila domb nyugalma azonnal érezhető, ahogy megérkezünk. Ma már sokkal forgalmasabb ez a település, ezért aki csak befelé szeretne figyelni ott, annak némi rutinra van szüksége. Családtagjaim szerint, akik már jártak ott néhányszor, a dombra ülve tényleg érzékelhető a kezek és lábak felmelegedésével együtt járó bizsergető hatás, amit ehhez a helyhez kötnek. Érzékenyebbeknél okozhat szédülést is, de a hozzáértők szerint nem kell megijedni, ez is része annak a folyamatnak, amelyik a test energiaáramlásának a helyreállítására törekszik.

Hegyestű, Káli-medence

Úgy is hívják, hogy a Káli-medence kapujának őre, ami szép kilátást nyújt a Balatonra. A kúp alakú, bazalthegyet Zánka és Monoszló között találjuk, ahol 5-6 millió évvel ezelőtt vulkán működött. A biciklivel is megközelíthető hegy tisztaságát ügyesen megőrizték, ez fokozottan védett terület. Legedás gyógyulásokat nem jegyeztek fel, de az ide koncentrálódó energiavonalak hatással vannak a turistákra. Frissebbnek, erőteljesebbnek érezhetjük itt magunkat.

Szentbékkála, Káli-medence

A falu nem tartozik Veszprém megye leglátványosabb helyei közé, de a települést övező erdős hegyek hangulatossá teszik. Szentbékkálla nevezetessége a Kőtenger, amelyikről úgy tartják, gyógyító rezgésű Szent György-vonalon fekszik. Feljegyzések szerint úgy keletkezett, hogy a vulkanikus utóműködés nyomán hévizes források törtek föl, és az itt található fehér homokot a forró víz kemény kőhalmazzá alakította. Csak úgy, mint a Káli-medence más, gyógyhatással jellemzett helye, ez is segít abban, hogy pihentebbnek, erősebbnek érezzük magunkat.

Kovácsi-hegy, Zalaszántó

A település egy látványosságról híres, mégpedig Európa legnagyobb, és Kelet-Európa első buddhista szentélyéről, a zalaszántói sztúpáról. Az építményt, amelynek betonjában az építés során tibeti könyveket helyeztek el, 1993-ban a 14. Dalai Láma avatta fel. Bent Buddha földi maradványának néhány darabját őrzik. Lényegében bármelyik, magyarországi bazilikára igaz az, hogy energiája nagy hatással van a látogatókra, a zalaszántói sztúpát azért érdemes kiemelni a szakrális épületek közül, mert sokan számoltak már be arról, hogy itt meditálva - vagy csak üldögélve - megtalálták a megoldást az őket aktuálisan nyomasztó problémára, vagy régi sérelmeiken agyalva könnyebben megértették, azok miért történtek, és hogyan tudnák könnyebben lezárni.

Lenti, Zala megye

A termálvízben gazdag zalai város szintén a már sokat említett gyógyító vonalak mentén fekszik, és ezen pontok találkozásához tervezték a Szent György Energiaparkot. Bioenergetikus természetgyógyászok szerint a lenti gyógyvíz és a különleges energetikájú hely együttesen van jó hatással a vendégekre, a park területén található sugárzások az energiahiányos állapotot segítenek helyreállítani. Azt viszont nem javasolják, hogy túl sokáig héderezzünk a parkban, alkalmanként 1-2 óra az ideális. A Szent György-vonalak irányát kikövezett út mutatja, és karókkal jelzik a vonalak találkozási pontjait, ahol a földsugárzás a legerősebb.


Hogyan gyógyít egy hely?

Ahhoz, hogy körültekintő választ tudjunk adni a kérdésre, ezek a különleges helyek hogyan segítenek a betegségek megelőzésében, az energiagyógyítás bonyolult rendszerében kellene elmerülnünk. A gyógyító helyekről szóló elméletek szerint a Földet és az embert is egyaránt elektromágneses jellegű erőtér, aura veszi körül. Az egyensúlyvesztés, majd később a betegségek jelei ugyanúgy megmutatkoznak az aurában, mint a testben. Foltok, rések, szakadások keletkeznek, amelyek nehezítik az öngyógyító mechanizmusokat. A különleges energiákat áramoltató helyek a hozzájuk fűződő legendák segítenek serkenteni a szervezet saját gyógyító folyamatait. Persze azért az is használ, ha hiszünk bennük.

 

Forrás: http://travelo.hu/kozel/2012/01/02/toltsd_fel_magad/

Beküldte: anikogyorgyi

Hozzászólás  

#9 KaposvárMecsek Márta 2014-05-11 16:17
Már régóta foglalkoztat a gondolat. Szeretnék, néhány napot eltölteni olyan helyen ahol tényleg energia mező van. Biztos vagyok benn, hogy működik a dolog, de sajnos messzire elmenni nem tudok. Közelünkben van Kaposszerdahely hová naponta is ellehetne menni, de nem, tudom, hogy az energia mező hol található. Ha ebbe kaphatnék segítséget.
Mecseki Márta
#8 Hering Péter 2012-03-26 09:11
Gyöngyös szakrális helyeit keresem.
Ez ügyben kérnék segítséget.
Köszönöm.
#7 anikogyorgyi 2012-01-05 18:53
Innen való az írás :

uj-vilagrend.hupont.hu/.../...

Én ezt a linket ajánlom, és még ezt :

www.friweb.hu/aranylaci/

A térképek Aranyi Lászlótól származnak.
Minden sugárzás tanító jellegű.
Van aki szemmel is látja ezeket a sugárzásokat, mérő műszer nélkül.
Senki ne essen kétségbe, ha nincs bemérve a lakása, ha van kutya, nagyon jó tesztnek, mert nem fekszik semmilyen sugárzásba bele, a macska ha felmegy az ágyunkra, tegyük el rögtön arról a helyről.
Mint minden más, az sem véletlen ha ilyen fekszünk.
Baráti körben érdeklődjünk, ha be szeretnénk méretni bármit, de a fekhely a legfontosabb ! (mielőtt százezreket kifizetnénk)
+2 #6 sound 2012-01-05 13:13
Van a cikkben két mondat:
"Az egyensúlyvesztés, majd később a betegségek jelei ugyanúgy megmutatkoznak az aurában, mint a testben. Foltok, rések, szakadások keletkeznek, amelyek nehezítik az öngyógyító mechanizmusokat."
Ezen azért érdemes elgondolkodni, mert az aurában lévő rések és szakadások esetén nem szabad kitenni a szervezetet további erős energetikai hullámoknak.

Akit ez a téma jobban és megérthetőbben érdekelne, hogy ami jó, az egyben veszély is lehet, annak ajánlom ezt a linket elolvasni. Természetesen nem akarnám reklámozni az illetőt, de amit ír, amiatt nem tudom kikerülni a személyes honlapját.
Nagyon szép dolog ez a Szt.György vonal dolog, de a link alapján is, meg személyes tapasztalataim alapján is, maga a Szt.György vonal nem elég annak megbírálására, hogy az pozitív, vagy negatív lesz-e egyénileg emberekre. A sugárzások összeadódhatnak, vagy pozitív alapból negatívat hozhatnak létre az emberi szervezetekre. Aki csak a Szt.György vonalat határozza be, de annak vonalán a további vortexet és sugár hatásokat nem méri be, nagy károkat okozhat az abban hívőknek.
Egy két ilyen helyet volt szerencsém felkeresni, és a kijelölt utak bizonyos pontjain igen veszélyes pontokkal is találkoztam.
A hsz-ekben felsorolt városok és községek közül is soknak van jó vonalrendszerre, de mégis negatív az összhatása az emberekre. Kapásból érezhető a történelem, és a mostani történések alapján is, hogy általánosítani nem szabad egy egész városra, ahol fellelhető egy pozitív pont. Kapásból negatívak a következő városok és helyek a felsoroltak közül, mint élettér az emberek számára, amikről tudok: Budakeszi, Gellérthegy, Esztergom, Gyöngyös, Gyula, Sümeg, Székesfehérvár, Vác. A többi várossal kapcsolat nem folytattam kutatásokat. Mátraszentimre szintén nem állandó lakóhelynek való, és a szakrális része nem maga a község, hanem a Bagolyirtás nevű külön üdülőnegyedén található a pozitív értéke.

Tehát a link:
www.radiesztezia.net/szentgyorgy-ley-schumann-foldsugarzas.html
+1 #5 sound 2012-01-05 12:38
Kedves Zoli!
Amennyiben ilyen sok ilyen jellegű cikk kerül fel, nem lenne érdemes még egy-két új cimkét megnyitni, pl. aura, energiarendszer stb. ,mert így nem azok az egymáshoz rendelhető cikkek jelennek meg kapcsolódás szerint, mint aminek kellene közvetlenül a cikkel kapcsolatosan és tárgyában azonosan.
Persze én csak felvetem, és bocsánat, ha nem jól gondolom.
#4 anikogyorgyi 2012-01-04 21:48
Nekem az Attila dombbal kapcsolatban vannak tapasztalataim, a felsorolásokból kimaradt Fegyvernek, a Kálvária domb kapcsán.

Az Attila dombra buszokkal hozzák a külföldieket is már régóta, belépőt is kell venni, pár éve.
#3 anikogyorgyi 2012-01-04 21:44
folytatás :

Hogyha hosszú ideig szeretnénk tartózkodni ilyen energetikai pontokon, az túltöltődéshez vezethet, melynek hatására ingerültebbek, idegesebbek, feszültebbek leszünk. A gyerekeknél túlzott aktivitás, állandó mozgáskényszer jelentkezhet túltöltődöttség esetén. A Szent György-kereszteződésekhez általában katedrálisokat építenek, míg a Ley-kereszteződéshez templomok oltára épül.

"Magyarországon további fontos helyek; Gyula- a legerősebb energiaközpont, itt megjelennek a gyógyforrások is - Szentendre, Lenti, Százhalombatta, Bélapátfalva, Esztergom, Tata. Szentes - ahol öt templom és a főutca is egy erővonalon helyezkedik el. Orgondaszentmiklós falu helyén mára csak két kunhalom maradt, a Kis-és Nagy Orgonda. Szintén híres a a püspökladányi Boldogasszony halom, melyen egy Árpád-kori kápolna maradványai láthatók.
Kiemelném még Kunágotát, ahol egy nagyon érdekes hiedelem él mind a mai napig. A közeli Cikó-dombról, azt tartják, ha valaki a tavaszi napéjegyenlőség éjszakáján kimegy oda, a tündérek elragadják a lelkét. Cikó a gólya népies elnevezése, és tudjuk, hogy a gólya a Rák havának, középső holdház jelzőállata, amely 90°-os szöget zár be a napéjegyenlőségi Kossal. Ekkor tetőzik az erővonalak erőssége, és ha ezt figyelembe vesszük, már nem is tűnik annyira fantazmagóriának mindez."


Forrás: Nagy energiájúnak tartott helyek Magyarországon
"
#2 anikogyorgyi 2012-01-04 21:42
"Az erőhelyek az úgynevezett szent tér kategóriájába tartoznak, hiszen ott magasabb rezgésű és erősebb energiák vannak jelen, mint máshol. Szentté azonban csak akkor válik, ha az ember ezt felismeri, és tudatosan arra használja, hogy ott kapcsolatba lépjen ezekkel a nagy energiákkal.
A természetben rengeteg erőhely van, ahol különböző minőségű és erősségű energiákat észlelhetünk. Általában az egyéni érzékenység dönti el, hogy kinek melyik a megfelelő, ki, mit él át ezeken a pontokon. Erőhely lehet egyébként a tengerpart, egy szikla, de akár egy szép kert is. A saját erőhelyünket úgy találjuk meg, ha megfigyeljük, hol érezzük magunkat jól, hol esik jól időzni, hol töltődik fel lelkünk, szellemünk, és hol enyhülnek testi bajaink.

Régi tapasztalat az is, hogy azokon a helyeken, ahova sokan járnak gyógyulást remélve, lágyabb, inkább az érzésekre, érzelmekre ható, finomabb energiák tapasztalhatók meg. A magasan fekvő, nehezen megközelíthető helyeken, ahová kevesen jutnak el, erősebb, tisztább, elsősorban a tudatra ható energiák működnek.
Az ősi tudás nyomában Őseink – akik még sokkal szorosabb kapcsolatban voltak a természettel, mint a ma rohanó embere – könnyebben felismerték az ilyen helyeket. Megfigyelték, hogy
az ilyen tájakon a növényzet dúsabb, egészségesebb, magasabb, az állatok nagyobbak, a vizek tisztábbak, a levegő lágyabb, no és persze az ott élő emberek békésebbek, nyugodtabbak voltak.
Más esetben csodás jelek utaltak a hely különlegességére. Aradi Lajos Pilis-kutató szerint elterjedt volt az a hit is, mely szerint egy varázserejű állat egy egész nemzetet vezethet a csodálatos vidékre. Erre a magyar mondavilágban is akad példa, gondoljunk csak a turulmadár vagy a csodaszarvas legendájára.
A régebbi korok emberei a templomokat is olyan helyekre építették, ahol a legnagyobb pozitív energiák összpontosultak, hogy a hívők a szentélyben emelkedettebb lelkiállapotba kerüljenek.
Ha manapság valaki fel szeretne töltődni vagy újra vissza szeretne találni a természetbe, nem kell mást tennie, mint felkeresnie egy magyarországi erőhelyet, és ott feltöltenie lemerült energiaraktárait.
Andocs,
Badacsonytomaj,
Búcsúszentlászló,
Bodajk, Budakeszi,
Budapest – Gellérthegy,
Csatka,
Csobánka,
Dobogókő,
Dömös,
Egerszalók,
Esztergom,
Fertőszentmiklós,
Gencsapáti,
Gyöngyös,
Hédervár,
Gyula,
Kaposszerdahely,
Kékkő,
Mártaszentimre,
Petőfiszállás,
Röjtökmuzsaj,
Sümeg,
Szigetvár,
Székesfehérvár,
Varsád,
Vác,
Vértessomló,
Visegrád,
Zirc.
A Magyarországon található Szent György-vonalak, ide érdemes ellátogatni:
– Majki remeteség
– Pilisszentkereszttől nyugatra a cisztercita kolostor romja
– Pilisszentiváni Ördög-szikla
– Dömös mellett a Vadálló-kő
– Csodafa kápolna, mely szintén nem messze Dömöstől épült

Az ősi elképzelés szerint Szent György-vonalak vagy más néven sárkányvonalak hálózzák be a Földet. Kialakulásuk a Föld mágnesességére vezethető vissza. Ezek egyfajta rezgések, energiarendszerek. Ahol a vonalak keresztezik egymást, azok az akupunktúrás pontok, hasonlóan az emberi test akupunktúrás pontjaihoz. A töbszörös metszetek egyben szakrális, szentnek tekintett helyek.
Az energiakoncentráció hatalmas ezeken a területeken. Olyan erős az energetizáló tér, hogy pár perces ott-tartózkodás során képes feltölteni auránkat. Lakni ezeken a helyeken nem egészséges és nem ajánlott, a túl sok energia nem kezelhető az ember számára. A Kárpát-medencének egyedülállóan kitüntetett szerepe van a Szent György-vonalak rendszerében, itt ugyanis az akupunktúrás pontoknak olyan sűrűsödése fedezhető fel, amely páratlan a Földön. Elsősorban templomokat, bazilikákat építenek ilyen pontokra. A papok a szent helyek építése előtt bemérték e vonalak találkozási pontjait, és meghatározott helyekre építették a templomokat.
#1 Ősi Vér 2012-01-04 16:52
Székelyország és felvidék, Lillafüred és Tokaj, Visoko a piramisaival. Tihany, Szabadbattyáni római emlékek.
Fogarasi és Máramarosi Havasok, Tátra és Zobor vidék. Gemenci erdők Somogy és Zala dombjai, s sorolhatnánk vég nélkül. Küküllő...

Olyannak szép a Kárpát mednce, ahogy a természet megteremtette, ahogy az Anyaföld kínálja, s ahogy a magyar ember széppé teszi.
Idegenek csak lopni járnak Csodaországunkba!

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások