Print this page
2018 december 27, csütörtök

Szír nő Európának: rúgjátok végre ki a migránsokat!

Szerző: Bokor Gábor

Johan-Mathias Sommarström, a svéd SVT újságírója Szíriába látogatott, hogy megnézze, milyen ott a helyzet az év vége felé.

A tudósító több helyi emberrel is beszélt, akik arról panaszkodtak, hogy a férfiak nagy része Európába ment és most nincs senki, aki újjáépítse az országot.

Rúgjátok végre ki őket, nektek is jobb lesz, és küldjétek őket haza, hogy újjáépítsék az országot"

mondta az újságírónak egy nő.

szirlanyok1

Szír lányok Mikulásnak öltözve Damaszkuszban.

Sommarström meglátogatta a Damaszkuszi Egyetemet is, ahol azt tapasztalta, hogy a hallgatók hetven százaléka nő, eltűntek a férfiak.

Csak nézz körbe nálunk, csak nőket látsz az utcákon, a kávézókban és az egyetemen"

– mondta Safaa és Sheima, az oktatási intézmény két hallgatója, akik szerint teljesen megdőlt az a liberális dogma, miszerint a nagy bevándorlási válság idején leginkább nők, asszonyok és gyerekek menekültek a háború elől.

Egy másik diák, Lina szerint a damaszkuszi vezetésnek lépéseket kellene tennie annak érdekében, hogy visszacsalogassa a migránsokat, hogy azok újjáépítsék az országot. A hallgató közölte, Európa sem maradhat tétlen, ugyanis

vissza kellene zavarnia az illegális bevándorlókat."

Sokan arról panaszkodtak a svéd csatorna riporterének, hogy komolyan aggódnak a férfihiány miatt, továbbá attól félnek, nem lesz senki, akivel összeházasodhatnának és családot tudnának alapítani.

Forrás: 888.hu