20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2016 június 12, vasárnap

Gazdasági bevándorlók ezrei váltották meg Orbánéktól a jegyet jó pénzért...

Szerző: Caius Scaevola

Orbánék sokkal több beván­dorlót hoztak, mint gondolnád. Az elmúlt években gazdasági bevándorlók ezrei váltották meg Orbánéktól a jegyet jó pénzért.

Orbánék pénzért cserébe tízszer annyi bevándorlót hoztak, mint amennyiért népszavazást akarnak

2013 nyara óta idén március végéig 3515-en kaptak tartózkodási engedélyt letelepedési államkötvénnyel, ráadásul további engedélyeket kaptak a kötvényvásárlók családtagjai is.

Az elmúlt években tehát gazdasági bevándorlók ezrei váltották meg Orbánéktól a jegyet jó pénzért az Európai Unióba. A 3515 engedélyből csupán csak hármat vont vissza a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH). Nem pont ilyen az arány a kötvény nélkül érkező bevándorlóknál, velük 91-szer szigorúbb volt a hivatal

De ha már az Orbán-kormány pénzért kínálja a letelepedést a külföldieknek, akkor legalább biztos megéri az államnak, nem? Hát nem. Ahelyett ugyanis, hogy sok közvetítőcég egymással is vetélkedve lenyomná az árat, a Fidesz-többség inkább párszereplős, monopolizált piacot teremtett, ahol a 300 ezer eurós állampapírokat odaadja néhány, általa kiválasztott közvetítő cégnek, ráadásul jóval olcsóbban.

A Rogánék által kiválasztott cégek így letelepedési kötvényenként 23-31 millió forintot nyernek az üzleten, az állam pedig ugyanennyit bukik. Ezzel akár évi 60 milliárdot is kereshetnek Rogánék offshore-üdvöskéi. A magyar állam ráadásul az olcsóbban adott kötvények mellé letelepedési jogot is ad, összességében pedig, pénzügyi értelemben vesztese lesz a tranzakciónak. Hogy miért és kinek éri meg mindez, azt valószínűleg csak Rogán Antal tudja. Egy biztos, a magyar államnak semmiképpen. 

Így telepíti be a gazdag migránsokat az Orbán-kormány

A külföldieknek előbb pénzért letelepedési lehetőséget, majd állampolgárságot adó bizniszt, vagyis a letelepedési államkötvényben rejlő üzletet Rogán Antal szagolta ki még 2012-ben. A letelepedési államkötvények árusításának szisztémáját lehetővé tévő törvénymódosítást (a harmadik országbeli - vagyis EU-n kívüli - állampolgárok letelepedését szabályozó törvény módosítását) még abban az évben át is vitte a parlamenten.

A kötvények árusításával megbízott cégek laza átvilágítási feltételekkel történő, pályáztatás nélküli kiválasztását az országgyűlés gazdasági és informatikai bizottság végezte. Rogán a gazdasági bizottság elnökeként ugyan állított egy olyan feltételt a jelentkező cégeknek, hogy fedjék fel valódi tulajdonosaikat, erről azonban nem volt kötelező a hivatalos okiratok bemutatása, így a cégek csupán közöltek néhány nevet. Annyit tudni lehet, hogy az érdekeltek között megtalálható volt Bibó-kollégiumi szobatárs és volt politikus is.

A fideszes többségű bizottság által kiválasztott, többnyire offshore-hátterű közvetítő cégek megkapták tehát az államtól az államkötvények árusítási jogát szerte a világon, amellyel óriási hasznot ígérő lehetőséghez jutottak. Ráadásul a letelepedési államkötvények hasznát nem is a magyar állam, hanem a közvetítő cégek zsebelik be, így ők járnak a legjobban az ügylet résztvevői közül. A letelepedési államkötvény A letelepedők egyébként sosem kerülnek közvetlen kapcsolatba az értékpapírokkal, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) például lejáratkor is a közvetítő vállalkozásnak fizeti ki az államkötvények névértékét, a letelepedőknek pedig a közvetítőjükkel szemben lesz követelésük, viselve az ezzel járó kockázatot.

2013 nyara óta idén március végéig 3515-en kaptak tartózkodási engedélyt a letelepedési államkötvények révén, további több mint 5000 engedélyt a kérelmezők családtagjai kaptak, vagyis összesen már 8-10 ezer körüli gazdasági bevándorló váltotta meg jegyét jó pénzért az Európai Unióba. Közülük összesen 2456-an letelepedési jogot is szereztek.

Ezidáig összesen egyébként 74 és 95 milliárd forint körüli összeget tettek zsebre a Rogánék által kiválasztott offshore-cégek, amelyek 25-30 százalékos haszonkulccsal adják a kulcsot hazánkhoz (a piacokon a haszonkulcs 1 százalék körül mozog, nem ritkán kevesebb). A kötvényeket áruló cégek közül öt cégnél az sem tudható, ki a tulajdonosuk, az országgyűlés gazdasági bizottsága hogyhogy nem mégis áldását adta a nyilvánvalóan az államot megkárosító tevékenységre. Pedig a magyar ÁKK is ugyanúgy tudna szerződni a gazdag potenciális bevándorlókkal.

Csak kitekintésként, Orbánék mindeközben 1290 menekült befogadása ellen írtak ki népszavazást. Pedig ők majdnem ennek a tömegnek csaknem a tízszeresét telepítették már be Magyarországra - ennek hasznát pedig offshore-cégeknek adták. Ráadásul ezek nem a BÁH általi röhejes eljárás által szűrt bevándorlók ( a letelepedési kötvényes bevándorlók 0,08 százalékát bírálta felül a BÁH), hanem az ENSZ által is menekültnek nyilvánított (tehát háborús övezetből érkező) biztonsági szempontból átvilágított emberek lennének.

Forrás: http://tenytar.blog.hu

Beküldte Kunavar

Hozzászólás  

#5 Összeesküvés elméletek ?Zoli 2017-08-22 20:54
Kedves Fodor Mária!
Mi tesszük a magyarsági kötelességünket itt a kis közösségünkben és itt valóban egymásért, a magyarság megmaradásáért vagyunk és erre képesek is vagyunk, amit valóban komolyan is vesszük.
Mint írásodból sejteni lehet te magad nem számítod közénk vagyis magyarnak, (idézek: "Nos ez a baj a magyarral. Bármi történik csak vádaskodik, ahelyett, hogy örülne" ) ebből már az is levonható miért is látod TE az "országot gyarapodni", ellenben azokkal a szerencsétlen honfitársainkkal akiket már napi szinten is, akár 8, de sokszor eléri, hogy 20 házból is az utcára löknek csak azért mert a bankok kíméletlenül aljas módon átverték őket a kormányokkal összejátszva. Ez sem összeesküvés elmélet annak aki tájékozott. - Vagy talán az is az ország gyarapodáshoz tartozik, hogy már az 1 000 000-ót is meghaladó fiatal értékes magyar munkaerő hagyta el a csonka-országot akik java része ott idegenben fog családot alapítani és gyermekeket szülni? - Az bizonyosan te is tudod, hogy az utolsó évben drasztikusan megugrott az elhalálozások száma a vegyi csíkok és mérgezett élelmiszerek, a lerombolt egészségügy, stressz stb. és ez is a mindenkori kormányok beleegyezése és engedélyezése végett. - A csonka országi városi vizek már szinte mérgezőek de azért mégis a legdrágábbak egész Európában, 75 ft./liter ami köbmétere 75 000 ft/köbméter, azután még mindég engedik és támogatják a magyarságromboló MTA-t, a kormány támogatással még mindég finnugor-izmust tanítják amit a Finnek már rég kizártak az oktatásból, tagadják a hun létezést Nem engedik meg a tiszta só fogyasztást, Nem engedték Horváth Professzor találmányát inkább meghurcolták... s sorolhatnám tovább de ha érdekel itt is máshol is megtalálod a kellő információt a tényekről. Mi nem akarunk "összeugrani" veletek sem másokkal, és nem is lesz szükség csak szélesebb tájékozódást ajánlunk azoknak akik ilyen adatközlésekben összeesküvés elméletet látnak.

Megtekintésre ajánlom a következő előadást: "Mit tehet a történettudomány a Kárpát-medence magyarságának megmentéséért?" huntv.info/tv/mit-tehet-a-tortenettudomany-a-karpat-medence-magyarsaganak-megmenteseert/

Na és itt van még egy amit fontosnak tartok: huntv.info/tv/puccs-ervenytelen-az-orbani-alaptorveny/

Szeretettel: >Zoli
#4 BudapestFodor Mária 2017-08-22 12:37
Nos ez a baj a magyarral. Bármi történik csak vádaskodik, ahelyett, hogy örülne az ország gyarapodásának. Összeesküvés elméleteket gyártunk, amire semmi szükség, hiszen ezek mentén lehet a legjobban összugrasztani bennünket. Mindenki tesgye kötelességét a saját kis közösségébe, ne egymás ellen, hanem egymásért legyünk. Ez komoly dolog, és képesek vagyunk- erre?
#3 Mit írt Csurka 1998-02-05Zoli 2017-08-17 17:39
A látnok Csurka I Írása:
#2 Egy olvasónk gondolataiZoli 2017-06-25 08:08
Kedves Zoltán,

Néhány gondlat helyzetünkről.

Orbán egy csontot dobot a nemzetnek Horthy Miklós kormányzó felé tett gesztusával.

1/Zsinagóga felújítások sora következik, Miskolc, Szeged, és Csepelen új zsinagóga, -
2/Temetőfelújítások, amelyek bekapcsolják a zsidó program bevitelét az oktatásba.
3/Maccaby játékok, amelynél átadásra kerül a játékok után a 30 milliárdos létesítmény az MTK-nak, és zsidó közösségeknek.
szombat.org/.../....
Már korábban említettem, hogy Breuer-Lázár találkozón felvetődött 1millió Izraeli kettősállampolgár gyermekeinek magyar honosítása, amely folyamatban van.
Észre vetted bizonyára, hogy a gyógyszeripar meghatározó cége nyomul nálunk a Teva, és a Benu gyógyszertár hálózat -
Ahogyan a filmszínházakat Tel-avivból irányítják, egy sor Árúházzal együtt.

Vajh tesz a kormány valamit is TRIANON ellen? Vagy ezt is felhasználja manipulálásunkra?
Üdvözlettel, s
#1 HazaárulásSzószóló 2016-08-15 14:49
Ez már dupla hazaárulás. Erkölcsi és üzleti értelemben egyaránt.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások