20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2012 január 11, szerda

Támadás a Magyarok Világszövetsége ellen

Szerző: MVSZ Sajtóiroda

 Emlékeztetőül: a Soros György és társai érdekeltségébe tartozó Orbán-kormány volt az, amely működését azzal kezdte, hogy megvonta a Magyarok Világszövetségétől a Magyar Kormány pénzügyi támogatását. Szerencsére a pénzmegvonás jót tett a szervezetnek, mert a hiénák száma megritkult, és legnagyobb érdekvédelmi szervezetünket igaz magyar szívek és kezek segítették a fennmaradásban.

Félő, hogy az MVSZ puszta léte nem összeegyeztethető az elnemzetlenített európaiság gondolatával, ezért az MVSZ-t teljesen be szeretnék darálni. Ennek útjában csak a magyarságot mindenek elé helyező vezetés áll, ezért törvényes és törvénytelen eszközök sorát vetik be, hogy szétverjék, hiteltelenítsék a szervezetet. A vezetőket ügynöki múlttal megvádoló "jólértesültek" még honlapunkon is hintik ellenőrizhetetlen rágalmaikat.

Arra kérünk mndenkit, hogy az MVSZ-t a munkája, a teljesítménye alapján helyezze el, és mérlegelésében óvatosan bánjon a suttogó propagandával, a tudjukkik egyik fő fegyverével. Az MVSZ-ben sem szentek dolgoznak, de a Magyarságtudományi Füzetek iránt olyan nagy volt az érdeklődés, hogy azok elfogytak.

A választási mizériával kapcsolatban világosabb képet kapunk, ha elolvassuk az MVSZ vonatkozó sajtóközleményeit.

Bírósággal az igazság ellen - 2011. november 29.

Fordulóponthoz érkezett a Magyarok Világszövetsége magyarországi üldöztetése. Miután a magyarországi politikai osztály sem politikai, sem közigazgatási eszközökkel, sem a költségvetés megvonásával nem tudta térdre kényszeríteni a Magyarok Világszövetségét, most jogi ellehetetlenítésére tett kísérletet.

A Magyarok Világszövetsége múlt héten nyújtotta be az Országgyűlésnek azt a 100 oldalas fehér könyvet, amellyel egyértelművé tette, hogy nincs semmilyen elfogadható érv a költségvetési támogatásától való megfosztásának. A politikum válasza gyorsan jött: ma a Fővárosi Ítélőtábla szöges ellentétben ítélkezve, megváltoztatta a Fővárosi Bíróságon született alapfokú döntést, és megsemmisítette a Magyarok Világszövetségében 2008 augusztusában tartott elnök- és elnökhelyettes választásról hozott határozatokat.

Határozatát a bíróság csupán formai hibára való hivatkozással hozta meg, mondván, hogy hiába ért el mindkét tisztségviselő a titkos szavazás során több mint 95 %-os támogatást – amit a bíróság nem vitatott –, elmulasztották megszámolni a szavazatok régiónkénti megoszlását.

Bár az Ítélőtábla mai határozatának írásos indoklására még várni kell, annyi valószínűsíthető, hogy ez a döntés a Magyarok Világszövetségét előrehozott választások megtartására kényszeríti, amelyre menetrend szerint 2012 augusztusában kerül sor.

A történtek ékesen bizonyítják, hogy a magyarországi politikai osztály mindent elkövet a Magyarok Világszövetsége ellehetetlenítésére. (MVSZ Sajtószolgálat - 7350/111129)

Mennyi volt valójában az a szavazat, amennyivel Patrubány Miklóst és a vezetőséget megválasztották?

A 2008. augusztus 19-i tisztújítás titkos szavazata során: elnök lett Patrubány Miklós: 108 – igen, 6 – nem, 0 - tartózkodás mellett, és elnökhelyettes: L. Németh Erzsébet: 111 – igen, 5 – nem, 0 – tartózkodással. A Fővárosi Itélőtábla határozatára újonnan összehívott közgyűlésen a háromfordulós titkos szavazáson 87 szavazatot kapott Patrubány Miklós, illetve helyettese, L. Németh Erzsébet egyaránt.

 

Hozzászólás  

#12 A MVsz állami támogatásának megvonásaBóna Mária Ilona 2018-12-01 22:11
1996-ban Csoóri Sándor leköszönőben volt a Magyarok Világszövetségének elnöki tisztéről. Éppen ezért, tisztújításra lett szükség. Megelőzte ezt az elnöki tisztségre
Az ős-emdéefes Haza és Haladás Alapítvány (ma Egyesület) összehívta a Magyarok Házába a világ magyar lányait, asszonyait egy világfórumra.
s7.images.www.tvn.hu/.../www.tvn.hu_8b658b27b8a8efb72c3aaa53e5fe88db.jpg
Emlékezetes volt ez a Világfórum, hiszen a világ minden tájáról képviseltették magukat a magyarság lányai asszonyai.
Kanadától Ausztráliáig; az elszakított területekről: Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről… és itthon: Nyíregyházától Sopronig.
2000-ben már Csoóri lemondott és az akkori elnöki jelöltek mellett kampányoltunk...

s7.images.tvn.hu/.../...

Ismét jelen voltunk Ausztráliától Kanadáig, az elszakított területekről... a maradék kis országunkból Nyíregyházától Sopronig...

És, akkor hazamenvén, ezekről a nagyszabású világtalálkozókról, bekapcsolva a híradót, mit látok és hallok?
Pongrátz Gergely könnyeivel küszködve nyilatkozik, hogy:
- "Visszalépek a Magyarok Világszövetségének elnöki jelöltségétől Boross Péter javára."
Csak hüledeztem... Hát ezért volt a nagy fölhajtás?
Boross Péter addig még csak tagja sem volt a Világszövetségnek!
*
DE, amit akkor még mondott Pongrátz Gergely, az azóta is itt motoszkál bennem:
- "Magyar testvéreim, könyörgöm fogjunk össze! Merjünk indiánok lenni!"
*
Nahát, ezen azóta is töröm a fejemet, hogy miért akarhatja egy 1956-os szabadságharcos azt, hogy rezervátumba legyünk zárva a saját hazánkban...?
*
Pongrátz Gergelynek írtam egy levelet,
s7.images.www.tvn.hu/.../www.tvn.hu_ec666f5aadf8eceff896e212513c7835.jpg
amire nem jött válasz közvetlen, hanem kaptam egy meghívót a könyvbemutatójára.
Ahol megkérdeztem tőle mikor beszélhetnék vele?
Akkor átadott nekem egy névjegykártyát, rajta a kiskunmajsai címével... és ezzel meg is hívott oda, ahol ő létesített egy 1956-os múzeumot...
*
Már éppen szerveztem az utazást, amikor hallom, hogy hirtelen meghalt szívrohamban...
*
Azután, hogy mégsem Boross Péter lett az új elnök, azóta is mostohaként bánnak a Magyarok Világszövetségével...
*
Boross Péter – 1998-tól, mint miniszterelnöki tanácsadó - el tudta érni, hogy a Magyarok Világszövetsége ne kapjon semmilyen állami támogatást. Miközben, Boross Péter alapítványai - a mindenkori ilyen-olyan oldalas - kormányoktól megkapta a maga milláit!!!
#11 mehecske 2012-01-14 16:03
moldovannak irom azert nem ment el az iromany mert tul sokat irtal(igazit) ojankor igazitani kell
#10 TellWili 2012-01-13 19:54
Kubinyi Álmos Király Akadémiáján bizony ott volt Patrubányi is. Még Teddy is lehozta,nézd meg és lehetsz szemtanú !
#9 leszerelt 2012-01-13 19:05
Idézet - Rekabea:
... miert nem publikaja hires-neves Magyarsagtudomanyi Füzeteit nemet, angol es szlav nyelveken?!...


Kedves Rekabea,

Nem kifogásolom javaslatodat; kérdésedre megpróbálok válaszolni.

Miért nem...? Valószínűleg eszköz-, erőforrás- hiányból. Nem vagyok járatos az MVSZ dolgaiban, de valószínűnek tartom, hogy az adományokat - 2000 óta csak magán támogatásban részesülnek - úgymint lelki és szellemi erejüket elsősorban a Magyar Nemzet gyermekeire fordítják. A most már megszámolhatatlan állami (jogi) és bűnügyi és politikai merényletek és támadások kivédése mellet, másra egyszerűen nem jut. Az magában már csoda, hogy az MVSZ, Teleki Pál, 1938-ban létrehozott, a világ minden magyarját képviselő alapítványa, még egyáltalán létezik.

A 850-oldalas, 29 tudós által igénymentesen megírt, és a Hun-idea hazafias jóvoltából haszonmentesen nyomtatott Magyarságtudományi tanulmányok című tankönyvet, viszont, angolul is megjelentették, szintén önkéntes hazafias munkával.

És mindaddig, amíg él igaz magyar a világon, ez a munka folytatódik... talán segítségeddel.
#8 Rekabea 2012-01-13 16:56
Nem ismerem az urakat akikröl itt szo van.
Es ez az egesz cirkusz sem erdekel. Az viszont erdekelne, hogy egy ilyen szervezet, mint a Vilagszövetseg, miert nem publikaja hires-neves Magyarsagtudomanyi Füzeteit nemet,
angol es szlav nyelveken?! - . Hadd lassuk mit szolnanak hozza a kedves europai törtreneszek. - Vagy nem ez lenne a MAGYAR erdek ??!!! - Bocsassuk vitara igaz magyar törtenelmünket Europaban, had lassuk kinek milyen BIZONYITEKAI vannak ellene !!!
Amit ugyanis kidob a föld magabol, az mind a magyar törtenelemmel kapcsolatos !!
#7 Szemtanu 2012-01-13 15:01
"Csak az beszeljen aki konkretan tud valamit"

Konkretum...hat igen. Konkretum az is hogy az RMDSz is amikor megalakult, nagy szajjal kialtak az erdelyi magyarokert. De miert kellett azota meg 3-4 partnak alakulni? Mert az RMDSz is csak addig kepviselte a szekelyseget es az erdelyi magyarsagot amig megizmosodtak, de azota sem. Neha-neha odaloknek egy koncot. Reklam kell. Elinteznek ingyen mutetet? Hat reklam kell. Ennyi erovel akkor mar a MaZSISz-t is dicsiothetjuk ugye?! Mert ok is csinaltak jot is a magyarsagnak. De felmerte e mar valaki a karokat is? Azt mar nehezebb mert ugye a media ilyet nem mutogat.
Posta Imre...nem a kedvencem, de ne feledd hogy o volt az aki ramutatott eloszor arra tenyre hogy idegen katonak vannak a magyar laktanyakban, peldaul. Akkor mindenki rohogott rajta, kesobb, pl. 2006 oszen kiderult hogy megis igaz volt. Hogy miert ejtett el ilyen infokat, kerdezd tole.
Patrubany korul nem most kezdodott a botrany, es amint emlitettem mar, Kubinyi Tamas nem veletlenul nevezte Patrubany "urat" magyar ellenes kollaboransnak. Kubinyinak ez a kijelentese a tavaly volt, a valasztasok idelyen, az eloadas a Hadsereg Hazaban volt megtartva. Linket szolgaltatni nem tudok, mert meg kell talaljam eloszor, de utanna lehet nezni.
Egyszoval, ami 25 eve konkretum volt az lehet hogy ma nem allja meg a helyet. Emberek valtoznak, es a kornyezet segit ebben. Na ez az en velemenyem.
#6 Moldovan Bela Marosv 2012-01-13 12:16
En megirtam a hozzaszolasomat (tamogato, konkret Patrubany Miklos reszere. 1330 karakter miert nem ment el?????????.
#5 Moldovan Bela Marosv 2012-01-13 12:12
Csak az beszeljen aki konkretan tud valamit.En 1989 dec. meg Kolozsvaron dolgoztam Es amikor voltak a Temesvari esenmenyek (dec 13-18) kozott unokaocsem aki mint mernok dolgozott Patrubany Miklos osztalyan a Kolozs megyei szamito kozpontban. Az emlitett idoben mint Tokes Laszlo tamogato elutazott Temesvarra. A szecu a roman politikai rendorseg kereste az unoka ocsemet es Patrubany Miklos fedezte nem adott felhasznalhato informaciot vrola.Sot ellenkezoleg! Megboldogult Ocsemet aki szinten info. mernokkent dolgozott u.ott egy masik osztalyon azonnal ertesitette az unoka ocsem dolgairol, es csak igy sikerult hogy megmentsuk, hogy dec 20 elott ne terjen vissza Kolozsvarra mert a secu letartoztatja.Rolam is nagyon sokat tudott P.M ur mert barati kapcsolatban voltunk es hogy most irhatom e sorokat bizonyitjak azt hogy nem informalt senkit.A politikai fordulat utan miutan Kolozsvaron kezdenenyeztem a Magyar Keresztenydemokrata part megalapitasat (narc.30-an hivatalosa Bukarestben be is jegyeztettem a kijelolt birosagon, P.M. mint RMDSZ vezetosegi tag tamogatott es segitett.Akkor mirol beszelunk "ha nem fuj a szel nem rezeg a harasz" Kerem az beszeljen aki konkret dolgokat tud es ne halangyazzon ossze vissza.Ez sajnos meg midig a turani atok maradvanya.
#4 Tengezin 2012-01-13 11:44
Idézet - Szemtanu:
Szerintem, ha valakibe bele lehet kotni, akkor azt jelenti hogy van amibe belekossenek.


Kedves Szemtanú, akkor én most belédkötnék, mert van amibe.
1. A minimális fáradságot sem vetted, hogy gondolkozzál, mielőtt hüleségeket másolsz be máshonnan (gondolom postaimre és hasonló oldalakról) Ismered a vej szó jelentését. A sehova sem mutató linke bemásolása újabb alaposságra vall.
2. Nekem a google-val 5 mp-be került megtalálni az MVSZ hivatalos reagálását erre a sokadik kacsára:
www.mvsz.hu/sajtoszolgalat/20110530_habatortan.html
Hab a tortán, avagy magyarul alig tudó magyarság-féltők 2011. május 30.

Május utolsó hétvégéjén a világháló újabb, személyemet „leleplező felfedezéstől” volt hangos. Az elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com szerzője fényt derített „Patrubány Miklós hátszelére”, írásának címében meg is nevezve szenzációs felfedezését, mely szerint az MVSZ elnökének „Németh Zsolt FIDESZ államtitkár a veje”. Állítását azon pompás meglátására alapozza, mi szerint Németh Zsolt államtitkár felesége és az én feleségem unokatestvérek lennének.

A szemlátomást szélsőjobboldali nemzetféltő figyelmébe ajánlanám – mindenekelőtt – magát a magyar nyelvet. Magyarul ugyanis a feleség unokatestvérének a férjét semmiképpen sem nevezzük vejnek. Magyarul a vej, avagy a vő a leánygyermek férje.

Szerzőnk kutatásainak további eredményeiről röviden:

Tudomásom szerint valóban létezik Németh Zsolt családjában egy erdélyi származású, Zsigmond Katalin nevű hölgy. Ám nem az ő felesége, hanem testvéröccséé. Ami nem ugyanaz.

Való igaz, hogy az én feleségem Zsigmond Emese. Ám a két Zsigmond-család között semmilyen rokoni szál nincs. Miként közöttem és Németh Zsolt között sincs semmilyen titkos kapcsolat.

A szerző fantáziálásának csúcsa, mi szerint a FIDESZ a Magyarok Világszövetségétől elvont pénzzel a Magyarok Világszövetsége Erdélyi Társaságát (STUP) támogatná, ugyanarról a szellemi színvonalról árulkodik, mint azon megállapítása, hogy Németh Zsolt a vejem lenne.

Ugyancsak szellemi képességeiről és erkölcseiről árulkodik, az írás utolsó mondata. Szerzőnk „rájött”: egyazon erdélyi honlap „reklámozza” a Magyarok Világszövetsége Erdélyi Társaságát (STUP) és a Soros Alapítványt, „más zsidószervezetekkel együtt”. Laza erkölcsi alapállása folytán persze elfelejti megemlíteni, hogy ugyanazon erdélyi honlapon, amely egyébként jelentős erdélyi civil szervezetek elérhetőségét tartalmazza, még ilyen „zsidószervezetek” elérhetősége is megtalálható, mint a száz évnél régebbi EMKE (Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület), az Erdélyi Református Egyházkerület által alapított Bethlen Kata Diakóniai Központ, a Kolozsvári Egyetemi Jazz Klub, a Német Demokrata Fórum vagy éppenséggel a Romániai Barlangkutatók Szövetsége, netán a csíkszeredai Pro Agricultura Hargitae Alapítvány…

Ennyit a személyemet és családomat kutatásai tárgyává tevő szerző jellemvonásairól, szellemi képességeiről, magyar nyelvtudásáról.

A magyarságot a Magyarok Világszövetsége elnökétől féltő „hazafinak”, és esetleges segítőinek azt tanácsolom, hogy azt az energiát és időt, amit az utánam való kutakodással töltöttek, inkább fordítsák a magyar nyelv tanulmányozására. Hátha többet érnek vele!

De lehet törődni a szellem pallérozásával és az erkölcsök javításával is.

Patrubány Miklós István Ádám

Nem vagyok szerelmes az MVSZ-be meg Patrubányba sem, az igazságot viszont jobban szeretem a ferdítéseknél. Főleg, mivel tudom, hogy milyen lyukból fú a szél.
Magyarnak sokkal óvatosabbnak kell lennünk, mint más nemzet fiainak, mert sokkal több és aljasabb támadás ér minket, mint más nemzet fiait. Itt nem az Orbán elleni hatalmi műbalhékra gondolok, hanem a magyarságot képviselő emberekre, szervezetekre. Ők a célpontok.
#3 Szemtanu 2012-01-13 03:06
Szerintem, ha valakibe bele lehet kotni, akkor azt jelenti hogy van amibe belekossenek. Es ha a MVSZ elnokebe bele kothetnek, akkor ne csodalkozzunk ha a szervezet is negativan erintett

Tárgy : Fény derült Patrubány Miklós hátszelére Németh Zsolt FIDESZ allamtitkar a veje



Fény derült Patrubány Miklós hátszelére

elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/.../...

Németh Zsolt FIDESZ által delegált, Külügyminisztérium Parlamenti államtitkár, a Marx Károly Közgazdaságtudományi egyetem, az Oxfordi egyetem volt diákja, a FIDESZ alelnöke, választmányi alelnöke, a párt külügyi kabinetjének a vezetője, és az Európa Tanács Politikai Bizottságának az alelnökének felesége Zsigmond Katalin, Patrubány Miklós feleségének Zsigmond Emesének egy unokatestvére. A két személy felesége unokatestvér, és közvetlen kapcsolatot ápolnak egymással. Miközben Patrubány a FIDESZ-t szidja, addig együtt vacsorázgat a ZSIDESZ alelnökével. Miközben Patrubany az Európai Uniót szidja, addig együtt szórakozik az Európai Tanács Politikai Bizottságának az alelnökével. A Magyarok Világszövetségének a támogatásának a megvonása is csak egy átverés volt. A Magyarok Világszövetsége (Egyesülettől) megvont támogatást egy másik egyesületnek adta oda a ZSIDESZ. A Societatea Transilvana a Ungurilor de Pretutindeni (S.T.U.P.) egy Romániában bejegyzett egyesület, amelynek egyszemélyes vezetője ugyancsak Patrubany. www.dntcj.ro/NGOs/ (tudósítónktól)


MIT KELL TUDNI NÉMETH ZSOLTRÓL?
Németh Zsolt a 90-es évek elején egy vidéki lakossági fórumon a TITKOS TÁRSASÁGOK működését Magyarországon teljesen helyénvalónak tartotta, egy kérdésre válaszolva. Csoóri Sándor is a FIDESZ bizalmasa, de Csoóri a Kádár-rendszerben Aczél Györgynek is a bizalmasa volt. Ő már akkor is utazhatott Amerikába a 70-es évekbe, amikor a magyar állampolgároknak nem járt nyugati útlevél. Csoóri Sándor mikor teszi közzé életrajzát? Különös tekintettel Rákosi Mátyás alatti működésére..

Kép: az elérhető oldalon Patrubány címe a Soros Alapítvánnyal azonos, ezen az oldalon a Soros Alapítványt is reklámozzák, több, más zsidószervezettel együtt

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások