Print this page
2011 július 17, vasárnap

IV. - A tudás eredete

Szerző: mentalaid.blog.hu

Egyre több médiában vetődnek fel a rég letűnt kultúrák, és azok ismeretei. Különböző népcsoportok rendelkeztek korukat messze meghaladó tudással az élet számos területéről.

Ezek jó része nem is annyira figyelemfelkeltő, viszont van egy szegmense a tudománynak ami még most, a „modern technika” beköszöntével is gyermekcipőben jár. Ez a terület a csillagászat. Erre az egyik legjobb példa a maja civilizáció. Vajon hogyan volt képes egy 3.000 éves civilizáció minden technikai megfigyelőeszköz nélkül felvázolni az egész naprendszert?

A mai tudósok hajlamosak alábecsülni a régmúlt korok civilizációit, pedig ismereteik e területen messze meghaladták a jelenkorét. A technikai felkészültség a jelenségek megfigyelésre el is hagyható, ha tudományokról beszélünk. Van két fogalom, melyekkel eszközök nélkül is felvázolható bármi a világon, aminek tudományos alapja van. Az egyik a matematika, a másik pedig a kellő és részletes alapismeret egy jelenségről, annak minden tulajdonságával együtt. Egy kultúrában a matematika fogalma kialakulhat amennyiben szükséges annak mindennapjaihoz, vagy ha ez kiesik a fejlődéséből, még akkor is minden esetben tanítható. A matematika a csillagászat területén is alkalmazható, hiszen minden folyamat a megfelelő ismeretek birtokában teljes egészében szimulálható számokkal, a megfigyeléshez szükséges eszközök nélkül is. A maják előre tudták jelezni a napfogyatkozásokat, kiszámolták a bolygók keringési pályáit és még számos egyéb dolgot. Már önmagában is nagy szó egy ilyen rég letűnt civilizációnál, hogy tudtak a naprendszer bolygóiról. Ezekhez nagyon szilárd egyenletek kellettek, és csillagászati léptékű, hajszálpontos számok. Ezek bármelyik mai kutatóintézettel szemben emelik őket joggal egyenlő, vagy magasabb pozícióba. Viszont még mindig fennmarad az egyik tényező, aminek az eredete mindmáig tisztázatlan. Tisztázatlan a közvélemény előtt, és teljesen világos olyan hatalmi szervezeteknek, akik ezeket visszatartják/kontrollálni próbálják napvilágra kerülésüket olyan információkkal együtt, amik még ki sem kerültek ezen oldalra. Bár a vezető szervek igyekeznek visszatartani konkrét ismeretek napvilágra kerülését, nincsenek tisztában azzal, hogy a jelen események lezajlásában régóta semmilyen befolyással nem rendelkeznek.

Hogy honnan merítették ismereteiket a letűnt korok emberei, arra a legjobb példák ti vagytok, akik ezeket a sorokat olvassátok. Kívülről. A ti szemszögetekből nézve a szó szoros értelmében mi nem tartozunk közétek, mégis átadjuk ezen ismereteket, mert számotokra fontosnak érezzük, hogy ezekkel tisztában legyetek. A mai ember felelőtlenségétől csak a naivitása nagyobb. Naiv dolog azt feltételezni, hogy az emberi faj az univerzum egyetlen értelmes civilizációja. A „kívülről” szó Isteneket takar. Ma már tudjátok, hogy Istenek nem léteznek, viszont egy fejletlen kultúrának Isten az, aki őket messze meghaladó technikai és elméleti fejlettséggel rendelkezik. A maják Istenábrázolásában sok helyen felbukkan egy hüllőszerű, humanoid faj. Konkrét feljegyzéseik is léteznek, melyek ezen idegen civilizációra vonatkoznak, és amik számos más kultúrában is megtalálhatók. A faj neve Anunnaki, rájuk a későbbiekben részletesen ki fogunk térni. Ők tanították a majákat mindenre – égitestek tulajdonságai, fizikai és matematikai alapismeretek, koordináták - melyek eredetét az idegen civilizációk létének kizárása mellett mindmáig nem tudta felfedni a mai tudomány. Ezek segítségével vált képessé egy 3.000 éves civilizáció csillagászati következtetéseket levonni/tényeket feltárni egy egyetemes nyelven, a matematika nyelvén. Minket is tanítottak kívülről, ismereteink egy része innen származik. Az, hogy idegen kultúrák léteznek nem fikció, hanem tény. Ezt valaki vagy el tudja fogadni, vagy a tényt saját hiúsága miatt teljesen kizárhatja önmagában. Középút nincs.

Forrás: mentalaid.blog.hu