Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

K2019Oct22

2008. Május 13., Kedd 20:41

Elfogadott, ha a nők isznak - egyre több is az alkoholista köztük

Írta:  STOP
Értékelés:
(5 szavazat)
Ahogy egyre elfogadottabbá vált a nők számára az alkoholfogyasztás, úgy egyre többen lettek alkoholfüggők. Mivel a nők érzékenyebbek az alkohol hatásaira - mert magasabb véralkoholszint alakul ki náluk hasonló mennyiségű alkoholtól- így nagyobb a valószínűsége a függővé válásnak is
Újabb kutatási adatok szerint az alkoholfogyasztási szokások jelentősen megváltoztak az utóbbi évtizedekben. Az alkoholfüggőség már egyáltalán nem csak a férfiak körében gyakori: a felmérések szerint főként az Egyesült Államokban a második világháború után született fehér és latin-amerikai nőknél tapasztalható az alkoholfogyasztás mértékének jelentős emelkedése.

A mostani kutatás során a Washingtoni Egyetem orvosi karának kutatói két korábbi, 1991-92-ben és 2001-2002-ben végzett felmérés eredményeit használták fel. "Megfigyeléseink szerint a második világháború után született nők között jóval kisebb arányban fordulnak elő absztinensek, és jóval nagyobb arányban alkoholfüggők, mint az ezt megelőző években - nyilatkozta Richard A. Grucza, az egyetem epidemiológusa, a kutatás vezetője - Férfiak esetében ugyanakkor az absztinensek/alkoholfüggők aránya nem változott jelentősen."

"A legvalószínűbb magyarázat a jelenségre a nők alkoholfogyasztásának szociálisan elfogadottá válása. Ahogy egyre elfogadottabbá vált a nők számára az alkoholfogyasztás, úgy egyre többen lettek alkoholfüggők. Mivel a nők érzékenyebbek az alkohol hatásaira - mert magasabb véralkoholszint alakul ki náluk hasonló mennyiségű alkoholtól- így nagyobb a valószínűsége a függővé válásnak is - írja a MediPress.

A társadalomban beállt változások miatt a nők helyzete is megváltozott. Szabadon gyakorolhatták az addig csak férfiaknak 'engedélyezett' magatartásformákat, így az alkoholfogyasztást is" - tette hozzá Dr. Grucza.

A kutatók szerint szükség lenne a külön nők számára készült prevenciós programok kidolgozására, amelyek segítségével talán csökkenthetnék a nők alkoholfogyasztását. "Nagyon fontos, hogy a nők megértsék, eltérő anyagcseréjük miatt az alkohol bizonyos szempontból sokkal nagyobb veszélyt jelent rájuk nézve, mint a férfiakra - nyilatkozta Dr. Grucza - Megfelelő megelőző programok segítségével talán sikerülhetne megállítani a mostani romló tendenciát."

 STOP

Megjelent: 6889 alkalommal

Hozzászólások  

 
Rékabea
#1 Rékabea 2012-04-15 07:46
Ezt is mint minden rosszat a csodálatos zsidó-kultúrának köszönhetjük, amely körülvesz, behálóz és fogva tart bennünket.
Ezt a kultúrát kellene az egyén szintjén mindenkinek
elutasitani, bojkottálni - a minimumra redukálni.
Ezzel nem csak saját magunknak tennénk jót, mert mentálisan egészségesebbek lennénk, hanem a zsizsikeknek is beinthetnénk rendesen - ugyanis nem tudnának élösködni rajtunk.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 68.7%Austria 1.3%
Romania 5.4%Canada 1.1%
United States 4%Norway 0.7%
Russian Federation 2.8%France 0.3%
Ukraine 2.7%Kuwait 0.3%
United Kingdom 2.1%Switzerland 0.3%
Slovakia 2.1%Netherlands 0.3%
Sweden 1.9%Australia 0.3%
Germany 1.8%Italy 0.2%
Serbia 1.4%Spain 0.1%

Today: 10
This Week: 693
Last Week: 4013
This Month: 12048
Last Month: 16875
Total: 2167780

Belépés