20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2011 július 16, szombat

Parlagfüvet eszik a vásárhelyi Csanki István

Szerző: Ismeretlen

Hódmezővásárhely - Meglepő módon küzd az allergia ellen a vásárhelyi Csanki István – megeszi a parlagfüvet.

 

 Dániában hallott először a módszerről, ami nála is bevált. Ma már tünetmentes. Parlagfüvet eszik a vásárhelyi Csanki István - videóval

A kutyaharapást szőrével közmondást tartja igaznak a vásárhelyi Csanki István, aki meglepő módszerrel küzd az allergia ellen: a legveszélyesebb allergén növény, a parlagfű friss hajtásait eszi, de szárítva, kapszulába csomagolva is kedveli.

– Sokáig éltem Dániában, s ott hallottam először, hogy többen a parlagfű friss, fiatal hajtásait fogyasztják. Nagyon meglepett a dolog, hiszen idehaza mást se hallunk, minthogy a növény pollenje millióknak okoz allergiát, ezért tűzzel-vassal irtani kell. Dániában ráadásul nincs is annyi belőle, mint idehaza, így ott csemegének tekintik – mondta a vásárhelyi férfi.

Csanki István a növény friss hajtásait eszi meg. A szerző felvétele

Csanki István itthon kóstolta meg először a növényt, miután alaposan tájékozódott az ügyben az interneten. Ott látta, hogy a parlagfű friss hajtásaiban még fellelhetők a növény hatóanyagai. – Kétkedve fogadta a családom, hogy van valamilyen hatása, de aztán megbizonyosodtak róla. Amióta ezt eszem, nincs allergiám, ráadásul már követőim is akadtak. A szomszédaim szintén megkóstolták, s az ő allergiás panaszaik is megszűntek. A friss hajtások elfogyasztása után mintegy húsz perccel úgy érzem magam, mintha kávét vagy energiaitalt ittam volna. Feldobott állapotban vagyok – tette hozzá.

Csanki István – aki a járművek okozta szennyeződések miatt nem tanácsolja, hogy valaki az út szélén növő parlagfüvet kóstolja meg – a saját udvarában termesztett növényeket eszi. Mivel a kis ültetvényt a jogszabályok szerint el kell pusztítania, a parlagfű egy részét megszárítja, kapszulában tárolja, s úgy fogyasztja.

Forrás: delmagyar.hu

 


Hozzászólások megtekintése a régi honlapról 

keserű
(fűben-fában.., 2011.07.24 12:38)

Megkóstoltam, annyira keserű, hogy bírjátok elrágni? Igaz háromat sikerült, lehet, hogy meg lehet szokni? Viszont a padlásomra felvittem jó nagy csomót szárítani. Remélhetőleg porítva fogyaszthatóbb lesz.

Válasz
agglomeráció
(öreganyám, 2011.07.23 20:44)

Én is elkezdtem enni a parlagfű friss hajtásait prevenció céljából. Több emberrel beszélgettem a parlagfűről és "első kézből"megtudtam, hogy a hazánkra szemetvetett betolakodók eszik a parlagfüvet. Milyen érdekes! Bennünket a pusztítására szólítanak fel, büntetnek, közben jót nevetnek rajtunk. Ne legyünk balgák és ostobák, éljünk a természetadta lehetőséggel!

Válasz
parlagfű nagyon hasznos gyógynövényünk becsüljük meg
(Kata, 2011.07.18 13:09)

Csatlakozom az Istvánhoz, én szintén kipróbáltam szárítva a gyenge hajtásait,fogyasztom napi 1 mokkás kanányit, és láss csodát elmúlt a 37 -éve kínzó pollen allergiám, és az asztmám. A napokban levelet kaptam a Tüdő gondozóból h látogassam meg őket hiszen nem voltam náluk több éve???
Ezúton ajánlom minden gyógyulni vágyó honfitársamnak, nekem már a kerteben is van 5 tő .

Válasz
Re: parlagfű nagyon hasznos gyógynövényünk becsüljük meg
(Tamás, 2011.07.19 09:35)

Kedves Kata,

Én nagyon szivesen kipróbálnám ennek a fűnek a fogyasztását, de nem tudok hozzájutni !! Segítene ebben ?? Én szednék is de nem biztos hogy felismerem !
Beszéljünk telefonon: +36 20 9148 132
Előre is köszönöm a segítségét :-)
Üdv, Kellner Tamás

Válasz
Re: Re: parlagfű nagyon hasznos gyógynövényünk becsüljük meg
(Kellner Tamás, 2011.07.20 09:05)

Kedves István,

Én szivesen fogyasztanám azt a parlagfüvet amit Ön kapszulában tárol !! Én Bp-en lakom. Tudunk beszélni telefonon ?? Köszönöm.
Üdvözlettel,
Tamás

Válasz
scarsdale NY
(Laszlo Osvath, 2011.07.20 06:10)

a gyogyszergya'raknak nem e'rdekuek a gyogynoeve'nyek poziiv hata'sait koezze'tenni !! Mert akkor mit is adna'nak el !!
ele'g szomoru hogy ami hat , olcso' e's minden nap megkaphato nem keruel a gyogyszerta'r polcaira csak nagyon , nagyon ritka'n !!

Válasz
Gyongyospata
(Istyu, 2011.07.18 00:37)

file:///C:/Documents%20and%20Settings/ISTVAN%20SZABO/My%20Documents/parlagfu.htm

Jelszo; nemadjukfel

Válasz
Vari
(Juli, 2011.07.16 21:36)

Nalunk pedig meg mindig irtani kell az ingyengyogyszert !

Válasz


Hozzászólás  

#4 parlagfűS. Lívia 2014-07-12 14:19
Számunkra ehetetlenül keserű. A megoldás a fogyasztására , hogy vettem egy kézi kapszulatöltőt kapszulákkal az internetről. Megszárítom (aszalom) a leveleket, kávédarálón porrá őrölöm, kapszulákba töltöm és fogyasztható napi 1-2 kapszula belőle.
+1 #3 BácsfeketehegyMóric Lajos 2012-08-29 18:38
Az interneten talált tapasztalatok alapján én is megkóstoltam, s napokig is fogyasztottam néhány levelet. Nagyon keserű, néha csipős is volt. Begyűjtöttem, s száritottam most teaként és porként használom. Amit nem ajánlok mert én is megjártam a még ki nem nyilt pólent bimbókban megrágtam. Őrülten keserű volt, úgy gondoltam hagyom a szájüregben fertőtlenités képen egy-két percig. Az eredmény- megmarta a nyelvem, mirigy daganatom lett s egy hétig az izeket fokozottan éreztem.Nagyon ovatosan kell nyersen bánni vele. Az igaz, hogy egy hónapi fogyasztás után jobb kedélyel, frissebben, és nem fáradékonyan érzi magát az ember.
+1 #2 VÁ: Parlagfüvet eszik a vásárhelyi Csanki IstvánGyula 2012-08-29 09:17
Én is a friss hajtásokat rendszeresen.

Légúti allergiából kigyógyította a lányomat.

Feje tetejére állított világ, hogy a légúti allergia talán egyetleni igazi gyógyszerét éppen az allergiára hivatkozva irtatják velünk.
+2 #1 VÁ: Parlagfüvet eszik a vásárhelyi Csanki IstvánBradimax 2012-08-28 10:47
Teának viszont nagyon finom.
Medve

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások