20240418
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2008 július 21, hétfő

Erdei aranyvessző (Solidaga virga-aurea)

Szerző: magyarsors.hu

Ezt a gyógynövényt erdőszéleken, vizes árkokban, bozótosokban és erdei tisztáson lehet megtalálni. Szára, amelyen aranysárga virágfürtök nyílnak, körülbelül 80 cm-re nő meg. Fészkes virágzatát gyűjtik, júliustói októberig.

 aranyvesszoÁltalánosan javallt:

* bélbetegségek

* vese- és hólyagbántalmak

* lelki megterhelés esetén

Bélmegbetegedések, bélvérzések ellen használják. Mindenekelőtt azonban az erdei aranyvesszőt mint a vese megbetegedések kiváló gyógyszerét dicsérik.

Virágzata és levelei hűsítően hatnak, és mivel vízhajtó, minden vese- és hólyagbántalomra ajánlható. Az erdei aranyvessző közönséges galajjal, fehér vagy sárga árvacsalánnal összekeverve vesezsugor, vesemendence-gen­nyesedés és művesére kapcsolás esetén is alkalmazható.

A vesék lereagálnak minden érzelmi folyamatot az embernél. Ezért van az, hogy egy lelki megrázkódtatást követően, legyen az egy kedves hozzátartozónk váratlan halála vagy akár egy baleset, mindig a vesék szenvedik meg a legjobban. Az erdei aranyvessző olyan gyógynövény, amely az ember érzelmi állapotát igen kedvezően befolyásolja. Éppen ezért, ha csalódás ér bennünket, vagy más lelki megterhelést kell elviselnünk, feltétlenül igyunk aranyvessző- teát. A gyógynövények angyala ott áll közvetlenül az aranyvessző mellett. Ennek a növénynek a kiegyenlítő-közömbösítő hatását egy súlyosabb érzelemváltozás esetén olyannak érezzük, mintha egy kéz simogatna, cirógatna bennünket. Már a látványa is megnyugtatóan hat ránk a tájban.

Felhasználási módok:

Teakészítés: 1 púpozott teáskanál aranyvesszőt adunk 1/4 liter vízhez, leforrázzuk és rövid ideig állni hagyjuk. A megadott összetételű teakeverékből ugyancsak egy-egy púpozott teáskanállal veszünk és úgy készítjük el.

Forrás: magyarsors.hu

Kapcsolodo oldal: Segítenek a gyógynövények

Hozzászólás  

#1 Aranyvessző jótékony hatásaDr. Kovács Tibor 2015-08-23 17:41
Az aranyvessző az egyik legértékesebb gyógynövényünk.gyogynovenyek.info/gyogynovenyek-betegsegekre/emesztesi-problemak/gyermaklancfu/

Több mint 10 betegséget gyógyít, ráadásul a friss hajtások nyersen is fogyaszthatók.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások