20240418
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2008 április 18, péntek

Új készítmények a cukorbetegség szövődményei ellen

Szerző: Ismeretlen

Winkler Gábor az InfoRádiónak elmondta: az új módszer a cukorbetegség szív- és érszövődményeinek megelőzéséhez járul hozzá.

Két új, a vércukorszint szabályozására szolgáló, szájon át alkalmazható hatóanyagot mutatnak be a Magyar Diabétesz Társaság éves kongresszusán Tihanyban - jelentette be a szervezet elnöke. Winkler Gábor az InfoRádiónak elmondta: az új módszer a cukorbetegség szív- és érszövődményeinek megelőzéséhez járul hozzá.
A cukorbetegségnek különböző formái léteznek, a 2-es típus kialakulása esetén csökken az inzulin hatása, annak elválasztása pedig károsodik - mondta az InfoRádiónak a Magyar Diabétesz Társaság elnöke, hozzátéve: a szájon át szedhető vércukorszint-csökkentő szerek vagy az inzulin hatását erősítik, vagy az elválasztást fokozzák.

A betegség egyre gyakrabban jelenik meg fiataloknál is, egyebek mellett a túlsúly és a helytelen életmód hatására - fűzte hozzá Winkler Gábor.
A professzor közölte: az új, szájon át alkalmazható szerek közül az elsőként bevezetett készítmény az inzulintermelést segítve fejt ki jótékony hatást.
Előrelépés

Emellett valószínűleg még idén forgalomba kerül egy olyan gyógyszer is, amely az inzulin hatását erősíti a zsírszövetben és a hasnyálmirigyben, javítja az azt termelő sejtek működését, de hatékonyabbá teszi a vércukorszint-változást érzékelő szenzorműködést is - magyarázta Winkler Gábor.
 

 

Hozzászólás  

#3 diabetesSzabóné Turay Katali 2013-04-12 20:27
Ajánlom mindenki figyelmébe Szendi Gábor írásait, valamint a paleolit táplálkozási módot...
+2 #2 VÁ: Új készítmények a cukorbetegség szövődményei ellensound 2011-10-01 16:59
Idézet - Strangnas:
[quote name="sound"]

Bátorkodtam egybe kovácsolni, és az ajánlott cikket is elhoztam hozzánk :-) Majd lassan minden jó és mutatós lesz.


Igen, így azért már kissé reálisabb lesz a dolog.
Aztán majd jövök én, s akit lehet, és akit lehetséges, majd meggyőzök, hogy csak végszükség esetén használjon gyógyszert, vagy inzulint a II. típusú cukorbetegség esetén. :-)
+1 #1 VÁ: Új készítmények a cukorbetegség szövődményei ellenStrangnas 2011-10-01 08:04
[quote name="sound"]

Bátorkodtam egybe kovácsolni, és az ajánlott cikket is elhoztam hozzánk :-) Majd lassan minden jó és mutatós lesz.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások